Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Avskaffa RUT och ROT i nuvarande form


Gudrun Brunegård KD säger "De rödgröna binder kvinnor vid skurhinken".
Vilken fördom! Du nedvärderar kvinnor, att de är kravlösa och inte kan styra sina liv. Hade jag (man) skrivit de du skrivit hade jag haft FI på mig som hökar.

Men inte överaskande kommer nu signaler att det fuskas med skatter i privata hemtjänstföretag. Vad mer kan det fuskas med?
Tänk om de politiker som beslutar om LOV, RUT eller att företagare ska betala ROT-avdraget till uppdragsgivare istället för staten genom avdrag via skattesedeln. Kunde hållas ansvariga för okontrollerat fusk? Alliansen säger att med RUT har "svarta jobb blivit vita", men allt annat fusk via skatten talar de tyst om.
Nej naturligtvis ska jag inte dra alla företagare över en kam även om Alliansen drar alla arbetslösa och sjuka över en kam (lata, myglare).

Det finns företag & företagare som gör bra ifrån sig och ska ha all heder. De har kollektivavtal, de betalar all skatt som de ska. Tyvärr är det just de hederliga företagarna som drabbas av en massa konstiga avdrag. Ex. en företagare ska "låna" ut pengar p.g.a. ROT till uppdragsgivare. Har den personen lurat på sig flera företag så blir något företag utan pengar från Skatteverket. Det är nämligen upp till företaget att se att det finns ROT pengar till uppdragsgivaren kvar.
Även att företag fuskar med att uppge till Skatteverket att de "gjort" jobb hos någon och de begär ut pengar fast inget jobb gjorts. Allt detta fusk fanns inte förr eftersom privat personen fick göra avdrag via skatten.

Alliansen har alltså gynnat de företag som inte gör rätt för sig. Kanske de äger några av de företagen.

RUT visste vi att många små företag skulle bildas och gärna med släkten & vänner så man kan anlita och få tillbaka pengar från de som får arbete. Underpris och ej kollektivanslutna = ingen pension & inget skydd.

Allt för att trycka tillbaka facket och dumpa lönerna.

Medborgare STOPPA FUSKET med RUT rösta på Socialdemokraterna

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar