Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Listan: Tv-program som påverkar

Vad definierar ett bra tv-program? Något som säljer, kanske inte vore helt otippat, men det måste ju vara program som påverkar människors attityd kring samhället som ger både klirr i kassan hos företag och skrupelfria människor. Även påverkar människor i deras tänk hur arbetare ska vara och tänka.

Blunda och tänk STORT. Kan du föreställa dig hur ett sådant program kan vara, eller rent av finns. Och med denna lista ska jag göra dig medveten om faran, där grunden läggs tidigt för att få själviska individer som inte tänker på andra eller miljön. Vi kanske kan kalla det "borgarprogram".

På plats fem:
Robinsson som alltid kan man sälla sig till kören som började sedan Robinsson började. Så vi vet att det påverkar barn och vuxnas beteende med att rösta ut varandra och spela rävspel, som man gör i Robinsson. Grupper och allianser i all ära, det är individen som Robinsson spelar på.
På plats fyra:
Ullared ett program som gjort för den som har för mycket fritid och pengar. Med Ullared försöker man trivalisera på kapitalismen i högform. Företag som marknadsför sig som ett företag med lågpris, men har av egen erfarenhet och andras berättelser fått till mig att det kan till o med vara billigare att handla på närmaste ICA än på Ullared.
På plats tre:
Lyxällan en show som visar vad som händer om man litar blint på kapitalister och banker, men även visar att svensken har en tendens att ta för lätt på livet och ansvar. Gör ju inte det bättre av att är man riktigt fel ute i marknadsekonomins Sverige så kan man få vara med i Lyxfällan, alltså på tv och gråta ut och försöka få något medkännande i sitt misslyckande. Alltså är Lyxfällan ett tv-program som raljerar över människors brister i offentligheten. Brister tolereras inte och hängs ut i lyxfällan som ett varnande exempel.
På plats två:
Djungelhjul Varför har man satt hjul på djuren och låter dom köra i djungeln på vägar, och gör vatten, gyttja och annat till hinder för att "rulla" fram. Jo i Djungelhjul lär man barnen att djungeln utgör ett hinder för att alla kan leka med bilar och därmed vill man ändra på barnens attityd så man kan fortsätta skövla i framtiden. Djuren finns på Zoo.

Så på första plats:
Special agent Oso ett program som Toyota ligger bakom och därmed resten av de producerande företagen som gått tillbaka till gamla Henry Ford och Taylorismen. Där kontentan av allt handlar om att göra det så enkelt och övervakat så den anställde inte ska behöva tänka. Genom att driva den nya Taylorismen har man lyckats få arbetslöshet på en högre nivå och tack vare den borgerliga alliansens "skamgrepp" på socialförsäkringen lyckats med att översålla arbetsmarknaden och deras plan att halvera reservationslönen från 16k till 8k har fungerat. Tack vare Special agent Oso så lär sig barnen att man ska göra allt på ett standardiserat, optimerat och enkelt sätt. De har till o med lyckats sätta tidspress på stackars Oso.

Denna lista är ett försök att få dig som läser detta att förstå att vi påverkas. Detta är mina tankar och funderingar kring tv-program och dess inverkan i samhället. Naturligtvis kan min uppfattning ändras av andras argumentationer och inlägg i debatten.

Tidning som ser tv-programens fram fart:
DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar