Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vem tjänar på Dubbelstöten?

Det vore komiskt att se företagare gråta över att de bidrag de fått för att dela ut till sina ägare (miljardklass) om det inte vore för att dessa pengar som gått rätt ned i fickan på företagare tagits från arbetslösa och sjuka.

Men "själv är bäste dräng" som det brukar heta och nu slåss organisationen Visita om att arbetslösa och sjuka ska fortsätta att ha det dåligt och företagen ska fortsätta att tälja guld med kniv.

Den så kallade "dubbelstöten" basuneras ut där Visita pekar på att en återställning av moms och arbetsgivaravgift ger sämre förutsättning att sköta ett företag.

Vad gjorde företagen INNAN borgarna gav dom bidrag?

Kom inte och säga att utvecklingen av restauranger eller turism varit så dålig mellan 1940-2006. Innan borgarna gav massiva bidrag till företagen på bekostnad av sjuka och arbetslösa, växte restauranger som svampar upp ur jorden. En överetablering som stärktes av de bidrag som kom senare?

Jag förstår om Visita går stor företagens ärenden och skyddar aktie/ägarna.

Det är dags att folket får veta att arbetsgivaravgiften (trots att Reinfeldt sabbat stor del av den) går till sjuka och arbetslösa. mindre till den avgiften mindre till de som drabbats. Moms är en skatt som vi haft rätt länge nu och som företagen borde räkna med INNAN de startar företag. Ganska grundläggande företagsekonomi.

Om vi ser till snabbmatskedjorna så är det väl bra om de betalar in mer till Staten då övervikt och diabetes blir ett allt mer större problem.

P.s. dubbelstöten (höjd moms och arbetsgivaravgift) stänger INTE ute unga från arbetet. Det är en LÖGN. Eller som en reporter i en intervju frågade en personalchef på Mc Donalds hur många unga som anställts efter arbetsgivaravgiftsänkningen "4000" svarade hon. Reportern frågade då hur många har slutat. Efter en stunds letande kom svaret "uhm 4000". Företag anställer BARA för hur många det går åt att producera det som efterfrågas. Inte för att det är billigt. Återigen vanlig enkel företagsekonomi.

Likt Kosackvalet 1928 försöker nu kapitalet skrämma väljarna från solidaritet och hjälp till sjuka och arbetslösa, till mer pengar till just kapitalet.

Det är du som väljare som avgör!

Media: Nöjesguiden, DM, AB, DA, Skånskan
Blogg: Agneta, Proletären
Annat: Moms

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar