Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Låg lön en valvinnare, Almega

Det är sorgligt att många tror att låga löner är svaret för att få ned arbetslösheten. Almega slår på sin trumma att de vill ha en "flexibel lönesättning" och i det finstilta menas det låga löner för många.

Nu har ju den borgerliga Regeringen med Fredrik Reinfeldt sänkt lönerna i åtta år genom att dumpa FAS3 på arbetsmarknaden. Ja vi vet att ni säger att FAS3 inte tar riktiga jobb, men det gör vissa ändå och dom gör det för 6000kr i månaden eller inget alls.

Vi har resturangmomssänkningen som skulle göra att flera tiotusentals fick jobb. De enda som tjänar på detta är Mc Donalds, MAX och andra snabbmatskedjors ägare.

Inte nog med det, den sänkta arbetsgivaravgiften där löntagare avstått lön för att få bra försäkringar till de som är sjuka och arbetslösa som borgarna tagit pengar från och även sänkts har inte hjälpt med fler nyanställningar utan .. . . mer pengar till framförallt . . . snabbmatskedjornas ägare.

Det är dags Almega att ni ser Sverige som ETT land där arbetslösa inte är ett problem utan en symtom på en kapitalistisk rovdrift godkänd av borgarna, sverigedemokraterna och Miljöpartiet.

Hade sjuka och arbetslösa haft mer pengar så de kunde köpa kläder och mat för dagen utan att leva på socialbidrag så hade arbetstillfällena ökat genom konsumtion. Vi som har arbeten sparar för att alla skyddsnät har så stora hål om vi också drabbas. Det är väl det som är valfrihet i borgarnas och Almegas värld. De som har pengar kan försäkra sig (likt USA).
Faktum är dock att svenskarna röstat just på borgarna för att sänka ersättningen för arbetslösa och sjuka, så visst Almegas förslag kan bli verklighet nästa mandatperiod. Det är du som väljare som avgör vilket Sverige vi ska ha.
Väljare, öppna dina ögon och se verkligheten. Rösta på Socialdemokraterna.

Media: SvD,
Inlänkat: Mc Donalds - The Truth, Borgarna en vinstmaskin, Konsten att lura ungdomar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar