Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Sverige ett land för rika och friska

Det har gått sex år sedan svenska folket röstade bort gemensam välfärd och överlät den till att säljas ut till billigaste entreprenör. Istället för att vi tillsammans hjälpte varandra få var och en klara sig bäst den vill. Individen och valfrihet var mantran som borgarna ville vi skulle synonymt förknippa med FRIHET. Inget kan vara mer fel.

Trots varningar från oppositionen, myndigheter och högutbildade människor som räknar på det mesta, fick borgarna makten och började montera ned välfärden för att styckvis sälja ut den på "marknaden".

Nu i höstbudgeten 2012 skruvas det åt hårdare mot sjuka, arbetslösa och fattiga, för någonstans måste ju staten få in pengar när det ger "bidrag" till företag som Mc Donalds, RUT företag och FAS3 anordnare med flera miljarder. Även jobbskatteavdraget måste finansieras således tar borgarna från de som inte har jobb och ger mer pengar till de som har turen att ha arbete. Kallas i den borgerliga sfären att "det ska löna sig att arbete".

Som Daniel Swedin skriver i Aftonbladet:
"När socialminister Göran Hägglund tidigare fått frågor om varför man höjer högkostnadsskyddet har han svarat att höjningen är bra eftersom jobbskatteavdraget gett folk mer pengar i plånboken.Man kanske bör bli oroad över att en minister i landets ­regering inte tycks känna till att arbetslösa, sjukskrivna och pensionärer fått några jobbskatteavdrag.
Frågan är om han vet att varken sjukförsäkringen, a-kassan, pensionerna och ­socialbidragen kommer att räknas upp i samma takt som högkostnadsskyddet."


Det är dags för dig Svensson att tänka till kring vår gemensamma välfärd.

Media: Ab, UNT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar