Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Lobbyism mer accepterad, eller?


Statliga företag, sjukhus och skolar m.m. säljs ut. Ofta till underpriser. och väljarna frågar sig inte varför. Ingen, verkar ifrågasätta detta av allmänheten. Debatter mellan politiker, fackförbund och andra intresserade försvinner i mediabruset och "medel svensson" sitter i soffan och är tacksam att han/hon har jobb.

Vi kan inte bara titta och tiga. Sverige står inför stora förändringar och utförsäljningen är bara början. Den borgerliga alliansens mål är att det mesta ska privatiseras. Vem ska då få köpa?

Nu börjar så smått företag inse att det går att muta . . . . ursäkta bjuda politiker utan skrupler på diverse saker för att ligga bra till.

"Att bjuda Moderaternas dåvarande miljöpolitiska talesperson, nuvarande partisekreterare, Sofia Arkelsten på en all-inclusive resa till Frankrike var ett genidrag av oljebolaget Shell. Alliansfritt Sveriges undersökning visar att Shell i utbyte fått ett extremt stort utrymme på Arkelstens politiska blogg, arkelsten.blogspot.com.

Undersökningen är gjord bland alla Arkelstens blogginlägg, indexerade av Google."

Och vad som hände efter mutresan . . . Sori igen, bjudresan:
"Det var även efter resen som Arkelsten hyllade företaget i riksdagen.

Det ska även tilläggas att Shell är långt ifrån det största oljebolaget i Sverige, och har heller inte, till skillnad från exempelvis BP, varit inblandade i några miljöskandaler på sistone. Dock var man 1999 i Argentina ansvarig för den största oljeläckan i sötvatten någonsin, och för bara ett år sedan betalade man ut 15,5 miljoner dollar i en uppgörelse efter anklagelser om brott mot mänskliga rättigheter.

Företaget har helt klart ett imageproblem i Sverige. Att därför få sprida sitt budskap och varumärke på regeringspartiets miljöpolitiska talespersons blogg kan därför nog klassas som ett genidrag, mätt mot vad flygbiljetter, boende och middagar i Frankrike kostar."
Läs detta

Media: Aftonbladet | DN | Expressen | SvD | SVT |

Vilka väljer Svenska folket att ha som representanter, och varför reagerar inte moderaterna. Är det för att de är "nya moderater" som det är helt ok att ta emot "saker" för egen vinning skull, men där avsikterna är rätt klara

1 kommentar:

  1. Moanday. Tongueday. Wetday. Thirstday. Freakday. Sexday. Suckday. Hey, i am looking for an online sexual partner ;) Click on my boobs if you are interested (. )( .)

    SvaraRadera