Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

RUT hjälper till

Att skapa en låglönesektorn med RUT har varit en att de borgeligas agenda. Det fanns naturligtvis de som städade och hjälpte till i hemmen hos oftast rika innan, men RUT gjorde att mer skumma företag började ta in arbetskraft från andra länder och de gjorde "svarta jobb vita" som reinfeldt påstår. Eller billig arbetskraft importerades och de lämnade sina barn kvar i hemlandet för att få någon försörjning. Detta har och fortsätter att utnyttjats.

Nu klantar sig reinfeldt & co ytterligare med lagen om arbetskraftinvandring där mer eller mindre kriminella utnyttjar fattiga på ett avskyvärt sätt, och polisen ser med oro över detta. Men inte renfeldt för någon måste ju städa hos honom och pengar har inte han till att betala skälig lön med bra villkor.

Lite från Alliansfritt:
Arbetskraftsinvandring går ju som smort. DN:
”Regeringen Reinfeldts lag om arbetskraftsinvandring har blivit en lönsam affärsidé för samvetslösa företagare. Från 30.000 kronor och uppåt tar de betalt för ett svenskt arbetstillstånd, erfar DN. Och då är inget jobb garanterat.

[…]

De bärplockare som råkade illa ut i somras är långtifrån ensamma. Här finns arbetsgivare som kräver sexuella tjänster för att hjälpa till med ett anställningserbjudande. Andra kräver alltså tiotusentals kronor, utan att erbjuda ett jobb.

Många är beredda att betala för ett tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd. Tillståndet ger möjlighet till svensk legitimation och bankkonto, till att köra bil, läsa sfi-svenska och få förstahandskontrakt på en lägenhet. Med tillståndet har de tre månader på sig att hitta en annan, vit arbetsgivare. Misslyckas de med det kan de stanna och arbeta svart i två år.”


Polisen är medveten om problemet. Intendent Ingemo Melin-Olsson vid gränspolisen i Stockholm:
”Det finns företag som utnyttjar det faktum att vissa människor är så desperata att de är beredda att jobba femton timmar om dygnet mer eller mindre gratis för att eventuellt fyra år senare få ett permanent uppehållstillstånd.”

------------------------------
Tyvärr ser vi att politiken och agendan är att slå sönder svensk arbetsmarknad för att tvinga utförsäkrade, arbetslösa och fattiga att ta lågavlönade jobb utan kollektivavtal och skydd.

Var det detta som svenskafolket ville ha när de röstade på reinfeldt & co?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar