Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Borgarna höjer skatten för löntagarna 2011, visste ni om det?

Låter inte som alliansen. Eller hur var det nu de lovade.

alliansen sänker den skatt som syns mest, men höjer skatten som inte syns. lite plus minus noll där, men det låter fint med att gå ut och sänka skatterna. Samtidigt gör de en växling av arbetsgivaravgifterna så pengar från lönen som gått till efterlevandepensionsavgiften, sjukförsäkringsavgiften och arbetsmarknadsavgiften har sänkts. Samtidigt har den allmänna löneavgiften (eller skatt) höjts.

Förut gick socialförsäkringarna med överskott, detta tar nu regeringen till sig och sänker genom att ge dom till sig själva att leka med. :-)

Ekonomifakta:
"De lagstadgade avgifterna inkluderar också bland annat en allmän löneavgift som i praktiken är en skatt snarare än en avgift."

Så deras växling av pengarna som arbetsgivaren betalar in som skulle vara till vår välfärd enligt våra förfäder.

"Under 2011 är de lagstadgade arbetsgivaravgifterna 31,42 procent av den anställdes bruttolön. Det är samma nivå som för 2010 men vissa förändringar har skett mellan de olika sociala kostnaderna. Efterlevandepensionsavgiften, sjukförsäkrings- avgiften och arbetsmarknadsavgiften har sänkts. Samtidigt har den allmänna löneavgiften höjts från 6,03 procent till 9,23 procent."

Tänk vad fort en borgerlig regering kan plocka ner vår välfärd, samtidigt som de "värnar" om arbete. INTE arbetarna för när du väl drabbas av något står du där naken och ska till varje pris tillbaka till arbete även om du fortfarande är sjuk och dålig.

2 kommentarer:

  1. Så åtminstone delar av arbetsgivaravgiften är verkligen skatt och inget annat. Synd att inte S hann med att göra detta synligt på lönebeskedet. Hade det synts på lönebeskedet hade Alliansen aldrig kunnat genomföra detta illusionstrick.

    SvaraRadera
  2. Så sant. Får ta skriva det på att göra listan :-)

    SvaraRadera