Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Borgarna vinstmaskin åt Mc Donalds


Restaurangmomsen kommer aldrig att ge arbeten. precis som jobbskatteavdraget (enligt regeringen) eller sänkt arbetsgivaravgift för ungdomar, aldrig ger jobb.

Jobb får vi med bra arbetsmarknadspolitiska åtgärder, inte genom att skapa vinst åt företag genom att sänka skatt och avgifter. Varför skulle MC Donalds anställa 10st till utöver ordinarie personal?

Som Sebastian skriver i sin blogg:

Läser via Alliansfritt Sverige och regeringens hemsida vad Borg har för intentioner för att skapa jobb bland unga. Svaret är sänkt restaurangmoms. Vad Borg inte förstår är att sänkt pris på laxplanka inte ger särskilt många jobb. Borg som själv hävdar att försiktighet med skattepengarna är av största vikt skickar nu 5,4 miljarder till landets alla restauranger och snabbmatsställen.

Lever Borg på mat från Mc´Donalds? Uppenbarligen älskar han företaget då han först såg till att företaget får slopade arbetsgivarkostnader för alla unga i företaget. Och nu sänker han alltså momsen för bland annat just detta företag. Snacka om Happy meal för vinstlådan.

5,4 miljarder i relation till vad de ger i antal jobb gör det hela till en väldigt dyr och pinsam historia. Antalet jobb det spås medföra betyder att varenda anställd i detta projekt kostar för skattebetalarna mellan 1,1 till 1,5 miljoner. Det är alltså en hiskeligt dyr subvention som det svenska folket ska bidra med.

Så vad skulle 5,4 miljarder kunna användas till mer än ge Mc´Donalds mer i vinst eller sänkta priser på krogen? Alliansfritt Sverige har påpassligt räknat på det hela och har ett par motförslag som är betydligt bättre. Eller vad sägs om 11 500 sjuksköterskor i vården, 12 500 lärare i skolan eller 14 500 personer till äldreomsorgen.

Med 25 % i ungdomsarbetslöshet är alltså lösningen sänkt pris på Happy meal?
-----------------------------

Ge upp era tafatta försök till att skapa jobb genom att generera mer vinst åt de som redan har.
Det lyser igenom att Svenskt Näringsliv och andra öser pengar över alliansen genom lobbying.

SvD
Optimist 15k jobb p.g.a. sänkt restaurang moms

NEWSBREAK
Höjd skatt med 10% genererar 30 000 välfärdsjobb för att ta hand om våra barn, sjuka och pensionärer
sug på den borgare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar