Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Media hjälper Anders Behring Breivik

Det har gått en vecka sedan illdåden i Norge drabbade en nation, men också en hel värld. Demokratins framtid blev ifrågasatt. Kommer världen och Norge kunna fortsätta ha öppna samhällen med högt till tak i olika frågor.

Dock måste jag nog konstatera att media har hjälpt Anders Behring Breivik med sitt uppsåt, att sprida hans budskap och ge honom det mediautrymme som han ville ha.

Vem kommer ihåg vad han på Drottninggatan i Stockholm hette?
Någon som vet vad kaparna i 9/11 aktionen hette?

Just att skriva titel som "tänkte spränga slottet", "tänkte döda hyresvärds sambo", "hade planer på fler terrordåd", "bodde i Sverige", "liknar brevik med hitler", "här tränade han".

Alltså media ger Anders Behring Breivik det mediautrymme han ville ha och det ända motivet som media gör detta är att tjäna pengar och löpsedels mentalitet (allt går att sälja). Kapitalism i dess esse. Expressen verkar leda denna lista.

Hur skulle media gjort då?
Kommit överens att inte skriva mer än vad som hände och inte ge Anders Behring Breivik det han ville uppnå, d.v.s. mediautrymme och bli en "story". Att jämföra honom med hitler är ju en våtdröm för Anders Behring Breivik.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar