Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Det är skillnad på individualister

Fredrik Reinfeldt och resten av den borgerliga alliansen har styrt Sverige i fyra år mot ett mer individualiserat land. Där vi som individer ska vara kunder i ett välfärdensvaruhus.

Vi ska tänka på oss själva, precis som när vi handlar på stormarknader se till våran egna handelslista och köpa utifrån vad vi har råd med eller så tänker vi på kvalitén och ger lite extra.

Tror precis som Katrine Kielos att moderaterna fått allt om bakfoten när de t.o.m. desperat försöker skriva om historien, att moderaterna minsann var de som byggde upp välfärden. Trots att de i huvudsak varit emot den, och är det fortfarande (Det sovande folket).

Den individualism som byggt Sverige och det svenska folkhemmet är just friheten. Friheten att staten har befriat invånarna så att de kan förverkliga sig själva, genom hjälp från andra.

"Vad Berggren och Trägårdh beskriver är dock en speciell form av statsindividualism. Folkhemmets projekt var att med hjälp av staten frigöra individen från ojämlika beroenderelationer."

Eller som Fredrik Reinfeldt säger om att klara sig i det "nya Sverige":
"Man får stöd och hjälp av sina föräldrar, sin partner eller på annat sätt. Sist och slutligen finns det ju andra trygghetssystem (socialen?) som fångar upp människor."

Det var välfärd och skatt som hjälpte till att befria och förverkliga oss själva som gjorde Sverige unikt och tyvärr har Fredrik Reinfeldt m.fl. förstört detta och slängt ut moder Svea på den globala marknaden.

p.s.
Popcorn är gott och även om Thomas Östros liknar Socialdemokraterna med en popcornmaskin så måste det vara bättre att "poppa idéer" än att göra som Fredrik Reinfeldt och resten av alliansen som mer uppgivet försöker styra Sverige mot marknadens brant.

Media: Ab, Ab2, Ab3, Svd, Ekot, DagensArena, Di, Ex

Annan Media:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar