Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Britterna gör som Reinfeldt, förnekar

I Sverige har media ibland tagit upp barnfattigdom. Reinfeldt som dissade rapporten från Rädda barnen är inte den enda rikemanslakej som gör det. I Storbritannien ifrågasätter även där de konservativa Rädda barnens rapport om att barn svälter och föräldrar skippar mat för egen del för att ha råd att ge till sina barn.

Är det konstigt att konservativa och borgare försöker förminska rapporter kring barn som svälter och familjer som har det svårt. Naturligtvis inte, eftersom Reinfeldt går på linjen som populärt kallas arbetarlinjen och då arbetarpartiet som säger att arbete ska löna sig och de som inte har arbete ska piskas till att hitta jobb som inte finns eller där kvalifikationskraven är för höga.

Det kan bara leda till frustration och misär där arbetslösa och sjuka tvingas ut genom utförsäkring, men det finns inga som vill anställa. Jo visst kanske det finns det, men då talar vi om företag utan kollektivavtal och dåliga löner och arbetsmiljö. Jag skulle också vilja påstå att Fas3 är överutnyttjad där vi ser rapport efter rapport om företag som aktivt söker FAS3are för att göra riktiga jobb och därmed slipper anställa. Och FAS3are får inga feta löner.

Det är dags att tänka om. Det är dags att inse att tvinga genom att ta göra dom "riktigt hungriga" som Radetzki hasplade ur sig och låta människor slåss om smulorna på golvet är inte ett sätt att skapa tillväxt.

Socialdemokraterna har sagt sedan borgarna tog över och krisen var ett faktum att det behövs nationella investeringar, bra A-kassa bra trygghet, försörjning för sjuka och utbildning för ungdomar för att få kvalifikationer för arbeten som finns. Nu börjar borgarna vakna och gör ett halvdant försök att leka Socialdemokrater.

Media: Ekot, Ab, DA, Svt
Blogg: Lena, Martin,
Annat: DO, Resurs
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar