Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kanske dags att vakna, herr Bildt

Sverige platsar ju inte i FNs råd för mänskliga rättigheter då Fredrik Reinfeldt m.fl. under sex år har genom ideologisk övertygelse plockat bort skyddsnäten (trots varningar från tunga instanser) för arbetslösa och sjuka. Även förpassat sjuka och arbetslösa i en vanmakt i FAS3 där de utnyttjas och får dålig ersättning.

Carl Bildt är naturligtvis ledsen att Sverige inte kom med i rådet, vilket han uttrycker på sin blogg. Men ska vi titta på vad FN menar med mänskliga rättigheter:
Artikel 25 tänker på arbetslösa och sjuka som utförsäkras
"Var och en har rätt till en levnadsstandard tillräcklig för den egna och familjens hälsa och välbefinnande, inklusive matkläderbostadhälsovård och nödvändiga sociala tjänster samt rätt till trygghet i händelse av arbetslöshetsjukdominvaliditet, makas eller makes dödålderdom eller annan förlust av försörjning under omständigheter utanför hans eller hennes kontroll."
Artikel 24 tänker på anställda på bemanningsföretag"Var och en har rätt till vila och fritid, innefattande skälig begränsning av arbetstiden samt regelbunden betald ledighet."
Artikel 4 tänker på FAS3"Ingen får hållas i slaveri eller träldom; slaveri och slavhandel i alla dess former skall vara förbjudna."
Så nej Carl Bildt, Sverige platsar inte i ett råd för mänskliga rättigheter. Kanske dags att vakna och se verkligheten.

Media: Ex, SvD, DN, Hd, Gd, Skånskan, NSK, Ltz, LT, Öp
Annat: Wiki
Blogg: Carl Bildt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar