Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vem föder vem med restaurangmomsen?

Visita slår sig för bröstet när det genom siffertrixande statistik sägs att runt 5000st fått anställning inom restaurangbranschen efter sänkningen av moms. Hotell och restaurangfacket säger sig inte se detta bland arbetslösa som fortfarande stiger.

Kan det vara så att de som anställs inte är registrerade arbetslösa?

Borgarna ville inte att facken som visste var det fanns brist på arbetskraft, länsstyrelsen eller annan krånglig myndighet skulle kunna säga till om arbetskraftsinvandring.

Nu vet vi att många företag vill maximera vinst genom att anställa personer utanför EU (vilket gynnar sverigedemokraterna) och att utnyttja dom å det grövsta.

Om löner och villkor för arbetskraftsinvandrare så skriver DagensArena detta:
"Det är inte bindande. Det är ett erbjudande där arbetsgivaren skriver vilken lön och vilken typ av anställning de tänkt erbjuda arbetskraftsinvandraren. Arbetsgivaren riskerar dock ingenting om verkligheten ser helt annorlunda ut (det vill säga om arbetsgivaren ljugit i sin ansökan). Det finns inte heller någon som kontrollerar om villkoren på pappret stämmer med verkligheten. Inte ens om alla varningsklockor ringer hos handläggarna på Migrationsverket så har de någon möjlighet att neka arbetsgivaren arbetstillstånd. Lagen förbjuder dem. Lagen kräver att myndigheten blint ska lita på arbetsgivaren. I vilken värld har det fungerat?"
"ett av Sveriges största privata bolag i vår bransch, McDonalds, granskas för fall där arbetstillstånd ska ha sålts till migranter. Vi är besvikna. Men inte överraskade." Arbetet
"78 timmars jobb i veckan – i två månader – för 4 000 kronor. Mannen fick även bo i en källare, utan tillgång till vatten, toalett eller dusch." AH
Inte att förglömma så gick denna reform igenom Riksdagen efter samarbete med borgarna och Miljöpartiet, vilket kanske visar på en antifacklig rörelse hos Miljöpartiet.

Media: Ekot, DA, BL, Svt, Arbetet, 2Allehanda, ETC, Ex, SvD, Di, Skånskan, LT, Ns, Gd, Hd
Blogg: Ab, Lars, Roger med annan teori kring 5000 jobb,
Annat: Flera länkar hos HRF om utnyttjande och missförhållande, Alliansfritt Sverige


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar