Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

And the Union is basically gone

Att motståndet mot nedmonteringen av våran arbetsrätt, det som gör att arbetarna har rättigheter och skyldigheter nu sakta men säkert under de åren Fredrik Reinfeldt och hans gelikar varit vid makten, allt mer urholkats och vridit balansen på marknaden till näringslivets fördel.

Många kanske tycker vid en första anblick att "det är väl bra att företagarna får det bättre", problemet är att vi mer och mer får fattiga och rättslösa arbetare. majoriteten (där sverigedemokraterna finns med) i Riksdagen vill ha just rättslösa arbetare.

Att arbetare ska kunna gå tillsammans och bestämma priset på sitt arbete och vad som ska skydda dom på arbetsplatsen är en sekundär fråga för moderaterna. Visst när det hettade till gick var och varannan Moderat som spytt galla över kollektivavtal, ut i media och sa att nu ÄLSKADE dom kollektivavtal. Sanningen är värre än så. Genom försämrade lagar så får facken svårare att få till bra kollektivavtal och då raseras arbetarnas sista skydd mot lönedumpning och ogrundade uppsägningar.

Det är dags att välja, arbetare som genom arbetsgivaravgift får pension, ger pengar till sjuka och arbetslösa m.m. eller fattiga rättslösa arbetare och där företagarna får mer pengar då de slipper betala för sjuka och arbetslösa genom sänkta/slopade arbetsgivaravgifter som arbetare avstått lön för att bygga upp.

Media: SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar