Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Jobb för unga, men till vilket pris?

Besökte Visitas seminarie kring hur jobben för ungdomar sk kunna öka. Med i panelen som debatterade lite var representanter från några ungdomsförbund. Det som skulle kunna bli en konstruktiv debatt och en vilja att förändra, men var mer pajkastning än nått annat.

Tyvärr tjatade MUF om Visitas reklam om Regeringen fördubblar eller tripplar skatten på ungas jobb. Men inget kan vara mer fel. Skilj på skatt och försäkringar, TACK!.

Arbetsgivaravgiften är en försäkringslösning där arbetare avstått pengar till de som bl.a. är sjuka och arbetslösa. Visst finns det en "löneskatt" i arbetsgivaravgiften och som ökat på andras bekostnad. 5-6% snodde herr Reinfeldt från arbetslösa och sjuka och gav sig själv. Det sa inte MUF något om.

Som jag tidigare i denna blogg har skrivit så gjorde  Mc Donalds en affär att dom minsann anställt 4 000 unga tack vare den sänkta arbetsgivaravgiften. Men det visade ju sig sen att de bara hade anställt för att täcka upp de som slutat.

Även borgarnas mantra att göra ungdomar än mer otrygga skulle ge dom mer jobb är också sorgligt.

Luras inte att tro att företag har något socialt ansvarstagande av fri vilja. En anställd som kostar företaget pengar oavsett hur lite, måste generera inkomst.

Dags att tänka om!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar