Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbeta och håll käften om du är i Fas 3

Regeringen med deras aggressiva arbetslinje som gäller för de som inte blev födda med silversked i munnen, når nu nya lågvattenmärken. Med oseriösa lycksökare som "stjäl" våra skattepengar genom något som regeringen sanktionerat, kan vi kalla det för att "utnyttja systemet", eller?

När nu också någon protesterar och vill berätta om det oseriösa så blir de avsängda från arbetsförmedlingen med regeringens godkännande enligt lag.

Från Löntagarbloggen:
Hans Johlgren som placerats i FAS3-åtgärd hade blivit polisanmäld för att han kritiserat sin FAS-3 anordnare, Det snabbt växande företaget Personalstrategerna.

Dagen efter Östnytts inslag blev Hans avstängd från arbetsförmedlingen. Personalstrategerna skrev till arbetsförmedlingen följande mening.
"Hans har idag tagit hit Östnytt till FAS3-projektet. Mitt önskemål är utifrån detta att Hans inte längre deltar i FAS3."

Arbetsförmedlingen lutar sig mot följande paragraf i lagtexten för Jobb- och utveckliningsgarantin.
15 § En anvisning till programmet ska återkallas om den som anvisats
1. avvisar någon insats inom programmet eller någon annan arbetsmarknadspolitisk åtgärd, avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete utan godtagbara skäl, inte redovisar sina jobbsökaraktiviteter eller inte har regelbunden kontakt med en arbetsförmedlare,
2. missköter sig eller stör verksamheten, eller
3. uppfyller ett nytt arbetsvillkor.

En anvisning till programmet ska också återkallas om det i övrigt finns särskilda skäl för att återkalla den. Ett beslut om återkallelse gäller omedelbart. Förordning (2009:8).
Eller hur oproffsiga Personalstrategerna är egentligen:
"Alltså fick jag adresserna till alla arbetslösa som den här coachen har hand om (och således en hel del namn), och alla de fick min e-post adress (och namn)."

"Vi har möten en gång i veckan och nu har de infört ett system där man får en bonus i form av en leksakspeng när man har varit på en intervju eller har sökt ett jobb"


"Personalen på AF i Motala upplever att en del jobbcoacher inte fullföljer de bestämmelser som gjorts när det gäller bland annat stöd för den arbetssökande."


Fler om FAS 3 och yttrandefrihet:
SVT
Roger Jönsson skriver om andra som råkat ut för samma sak på Jobbfabriken.
Röda berget - Yttrandefrihet och FAS 3 går inte ihop
Storstad - Dålig start på dagen
Alliansfritt Sverige - Kritiserade FAS 3, polisanmäldes och stängdes av från arbetsförmedlingen
Fasan - Berör yttrandefriheten endast rondellhundar?
BonaSignalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar