Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dumpning av ungdomslöner är borgarnas feltänk

Tänk om ledare och debattörer skulle sätta sig in lite i vad de skriver om. Eller kan det vara så att de inte vill det för att just få till sin egna tvist.

Mycket liv har det varit om IF Metalls avtal om "ungdomslöner" eller som IF Metall skriver
"IF Metall accepterar inte lägre ingångslöner för ungdomar på vanliga jobb och vi håller inte med om att sämre anställningsskydd skulle göra det lättare för unga att få jobb. "
Stefan Löfven
IF Metall var tvunga att tillrättavisa tidningar och nyhetsmedia för att alla trodde precis som ledaren på UNT.se att IF Metall nu minsann bidrog till att sänka lönerna för unga så de skulle få jobb.

Man kan undra med vilken beräkningsmodell de haft när de jämställer låga löner lika med jobb. Varför som jag skrivit om förut skulle ett företag anställa fler än de behöver just för att det är billigt? Om en arbetare kostade 1kr för företaget varför skulle de anställa 50 000st om de behöver 5st för att producera det som behövs?
Och om nu företaget MÅSTE ha 5st varför ska de vara billiga?

Hela RUT tänket går igen. Låga löner som tvingar arbetare som blivit arbetslösa från bra jobb, utförsäkrade från diverse system som borgarna fixat och skrämma upp dom med healingcoacher och lära sig skriva cv.

"Yrkesintroduktionsanställning är en visstidsanställning med följande särskilda regleringar.
– Varje yrkesintroduktionsanställning ska förenas med handledning och individuell utvecklingsplan beträffande arbetsuppgifter, utbildnings- och introduktionsinsatser."
IF Metalls avtal
Det är annat än låglönedumpningar som regeringen är på väg att införa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar