Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ungdomar och arbetslösa blåsta igen av reinfeldt & co

Regeringen vill ändra lagen så arbetsgivare ska få det än lättare att beordra övertid. Idag är det den enskilda individen som kan bestämma om han/hon vill jobba mer övertid än 150 timmar. Över 200timmar behövs dispens från facken (IF Metall).

Regeringen vill nu frånta individen och facken den möjligheten att neka övertid över 150 timmar.

Detta kommer då leda till ett högre övertidsuttag och därmed mindre behov att anställa. Alltså svårare att få ungdomar och arbetslösa i arbete och ytterligare försämra arbetsmarknaden för oss arbetstagare. Men det är borgarnas idé att arbetare ska vara glada att ha jobb och stå med mössan i handen. Därmed trycka ner lönerna.

SIF gjorde en undersökning 1999 som visade att den övertid de gjorde motsvarade 150 000 arbetstillfällen!!!! Detta vill regeringen (borgerlig) ska öka?!?!?


Hur reagerar de partier inom alliansen som värnar om kärnfamiljen? Hur kan man gå med på att arbetsgivare ska kunna tvinga sina arbetare att jobba mer övertid så de får mindre tid med sina barn?

Dock kanske jag ska säga tack till den borgerliga alliansen att de nu om inte förr kommer att skapa irritation bland de som redan har arbete. För arbetslösa, sjuka, pensionärer och ungdomar har de redan lyckats irritera.

Unionens chefsjurist ger jag inte mycket för heller. Kanske dags att sätta sig in i verkligheten Martin Wästefelt? Tror du på allvar att om en arbetsgivare behöver ett visst antal arbetare för att få produktionen att fungera är snäll och accepterar att ett barn ska hämtas på dagis kl. 15:00, när dagis kan vara öppna till 18:00, eller mer? Alltså tre timmar övertid, ring till dagis och säg att man måste jobba.

Tror du Martin Wästefelt att en arbetsgivare som ligger efter i produktionen på allvar ger en korp spelande arbetare ledigt? Vet inte vilka avtal Unionen har, men som Martin Wästefelt beskriver så är de en utopi för oss på golvet.

Dags för arbetarna att inse att arbetarlinjens borgare är ett skämt, och rätt stort sådant.

Har vi några facklig politiska ombud som lyfter denna fråga inom partiet?

Kaj Raving
Härnösands AK
E24
Lillkungen
IDG
Moteld

Naturligtvis har cheferna uppmärksammat detta :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar