Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Fullblods borgare tar över centern

Nu när Annie Lööf är föreslagen att bli centerns nya partiledare måste jag påminna folket vad det är för en person. Så jag fick fram mitt inlägg som just handlar om annie lööf och vad hon egentligen står för. Media säger "nu måste hon dölja sina högertankar" så, ljug och framstå som bra, sedan slå sönder vår vardag i arbetslivet.
------------------------------------------------------------------------------
Tack, annie lööf för att du visar att kunskapen inom centerpartiet kring tillgång och efterfrågan är låg. Även kunskapen om att den borgerliga alliansens ingrepp på den svenska ekonomin har drabbat många. annie lööf säger själv att det är:
"naturligt att ta sms-lån för att köpa skor eller höja lånet på villan för att åka till Thailand."
Hur kunde det bli så annie lööf, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet?

Du pratar om att "minska de reella klyftorna", men det som hänt är att den borgerliga alliansen (som ni tillhör) har minskat reservationslönen med 50%!!! på fyra år. från 2006 16 000kr till idag 8 000kr. Hur kan du beskylla Socialdemokraternas omhändertagande av individ med att svenskar inte sparat utan förlitat sig på välfärd?

Om nu du, Annie lööf, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet VISSTE om att invånare i Sverige litade på att skatter är till för att bygga upp Sverige och hjälpa de som får behov på ett eller annat sätt. Hur kunde du då vara med att förstöra detta på fyra år, sedan gå ut i media och tycka synd om oss och kasta ett litet ben på 5 000kr i grundavdrag på kapitalinkomster. Pengar som dom centern vill nå, INTE HAR!!!

Tänk om du Annie Johansson, ekonomisk-politisk talesperson för centerpartiet först kunde återställa Sverige så de som är arbetslösa fick en bra ersättning så de inte behövde ta lån eller i panik flytta eller bli utförsäkrade, Sjuka inte behövde oroas av centerns "utförsäkringslag" som mer eller mindre lottobaserat ger bidrag eller utförsäkras enligt borgarnas ideologi. Tänk på ungdomarna som tack vare er borgare fått ett års förlängning på en osäker anställning och som ni vill rea ut med lägre lön, eller pensionärerna som försöker klara vardagen. Hur rimmar det med dina mål om att dessa människor som du varit med om att sabotera vardagen för, ska kunna spara????

Är inte helt bevandrad i ekonomi som annie lööf, men borde inte borgarna först ge människor en möjlighet att tjäna pengar så vi kan köpa mat och kläder, innan vi börjar prata om att spara?

Återigen så är borgarnas förslag att ge redan de som har än mer, när ska svenskarna genomskåda deras dränering av Sverige och sabotaget mot vår gemensamma välfärd.

P.s. Jobbskatteavdraget som du hyllar i din artikel måste vi använda för att skaffa försäkringar för att täcka upp hålen ni gjort i vår gemensamma välfärd.MEDIA: Ab, Ab2, ab3, Ab4, SvD, SvD2, DN, DN2, DN3, Exp, Exp2, Ekot, Ekot2, SVT, SVT2, SVT3, Nyhetskanalen, DN, NT, Corren, VT, Skånskan, SvD, HP, Norra Skåne, Tv4,Affärsliv, SN, LT, BL
Bloggat: Högberg, Ulf Bjereld, Löntagarbloggen, Martin Moberg, Lars Bäck, Magnus Andersson, Röda berget, Moberg, Mitt gamla inlägg

13 kommentarer:

 1. En normal heltidsarbetande har ca 1700:- mer i plånboken efter skatt varje månad tack vare jobbskatteavdraget.

  Exakt vilka tilläggsförsäkringar har denne tvingats ta och vad kostar de ... ?

  För en familj med två personer som heltidsarbetar talar vi om 35000 - 40000 kronor mer i familjekassan varje år ...

  SvaraRadera
 2. Lite från tidigare inlägg:

  Till er som jag inte hade allt för bra betyg i matte (Jan Björklund varning, skit hela borgerliga alliansen varning med sina felräkningar) så måste man ta med det som blivit dyrare och försvunnit.

  Alltså +1577kr.
  Minus: -300kr Förhöjd A-kasse avgift som Alliansen införde
  Minus: -100kr höjd försäkringspremie till bilarna, också genom alliansen
  Minus: -62kr i höjd el-skatt 15k kw Alliansens verk
  Minus: -15kr i höjd bensinskatt 2000L, också alliansens svek mot vallöften
  Minus: -250kr i avdragsrätt fackavgift (vet inte om det blir exakt krontal vid deklaration)

  Finns det mer minus?

  Så jag tjänar alltså 850kr/månad.

  --------------
  Men dessa 800 är nog vad jag måste betala för en inkomstförsäkring för att komplettera upp den fallerande A-kassan och sjukförsäkringen ;-)


  http://leinejohansson.blogspot.com/2010/08/arbetare-du-ar-en-loser-om-moderaterna.html

  SvaraRadera
 3. Avgift till A-kassan varierar mellan olika grupper. Några exempel :
  Metall 75:-
  SKTF 129:-
  AEA 90:-
  ST 130:-
  Man betalar lite mer som om det vore en försäkring, dvs risk styr avgiften... jag antar att du inte vill se det som en försäkring ?

  Med de rödgröna hade elskatten säkert höjts också, likaså bensinskatten, en regering med Mp hade säkert lett till mångdubbelt större höjningar än man fått med alliansen... så det resonemanget är ju totalt löjeväckande.

  Ska vi ta med kostnaderna för Juholt's utanonnserade kostnader på över 100 miljarder ... då måste vi höja skatten motsvarande att ta bort alla jobbskatteavdrag...

  Och , det värsta av allt, S sade nej till alla dessa steg i jobbskatteavdraget.
  Med S vid makten hade man inte fått en krona i jobbskatteavdrag, men man hade med all säkerhet fått
  höjningar av elskatt, höjningar av bensinskatt, höjningar av fastighetskatter etc etc ...

  Det hade blivit magert i plånboken med de rödgröna minst sagt :-(

  SvaraRadera
 4. Visst 75kr (300kr som i mitt inlägg från förr) är en direkt avgift till rutavdrag m.m. Alltså till reinfeldt inte till Akassan.

  "säkert hade höjts" men det vet vi inte eller hur ;-)

  Men vissa partier i alliansen lovade dyrt och HELIGT i två val att drivmedel skulle inte bli dyrare p.g.a. skatter ;-)

  Så nu är det slut på argument och då ska vi ta Juholts försök att bekämpa barnfattigdom och göra så att folk får det bättre i samhället istället för att ta självmord p.g.a. utförsäkringar.
  Men Visst, Jag förespråkade vid valet 2010 skattehöjning i kommunen. Många jag besökte tyckte det var bra till ändamålet. Skillnaden mellan borgare och Socialdemokrater är Skatt efter förmåga och hjälp efter behov. Till skillnad mot borgarna som vill att vi ska skita i varandra och teckna allt själv.

  Läs på lite kring ideologier vad som skiljer. Och från 40-talet till 70-talet så byggde S upp Sverige. Alliansen raserar det på 8år

  SvaraRadera
 5. Tillägsförsäkring A-kassa kostar till exempel hos Sveriges Ingenjöre med en månadsinkomst på 24000:- "hela" 35:- i månaden.

  Jo, vi vet att drivmedelsskatter hade höjts, likaså elskatterna, de klickar uppåt som ett urverk, det vet nog du med. Du vet nog även var er partner miljöpartiet vill med dessa skatter ...

  Den höjning av diesel som skedde var redan utannonserad före valet, det vet du nog också ...

  Läs på lite bättre vad gäller fakta.

  Du påstår att alliansen raserat välfärden. Det skiljde ca 0.6% i det totala belopp som kommuner/landsting skulle fått med en rödgrön regering... skulle 0.6% betyda raserad välfärd ?

  Staten tar in mer pengar än någonsin.

  SvaraRadera
 6. Uppgifter från försäkringsbolag var 900kr i inkomstförsäkring på en IF Metallare. Du kanske inte vet det men runt 50 0000 IF Metallare är arbetslösa. Vilket försäkringsbolag vill försäkra oss för 35kr?

  Men detta var den borgerliga regeringens taktik genom att splitta kostnaderna för akassa mellan fackförbunden.

  Första hitten efter snabb sökning:
  KD: Ingen höjning av bensinskatten
  http://www.realtid.se/ArticlePages/201008/16/20100816083524_Realtid063/20100816083524_Realtid063.dbp.asp

  Sa visserligen drivmedel i förra inlägget ;-)

  Rasera välfärden är lite större än så. Utförsäkra människor som är sjuka så de tar livet av sig, eller får flytta ifrån sin bostad de levt i i XX antal år. Är det din beskrivning av välfärd?

  Eller arbetslösa IF MEtallare som utförsäkras så vi andra som har turen att ha jobbet kvar får sänkt avgift som tack från reinfeldt?

  Eller att de nu måste söka försärjningsstöd hos kommunerna som inte får det kompenserat av staten som ger bort miljarder till rika som vill ha hjälp med att gå ut med hunden?

  Eller till Mc Donalds som tjänar miljoner på arbetsgivaravgiften och nu snart sänkt resturangmoms. Inte anställer dom fler för det. Mer payback som tack för valbidraget.

  Nä höj skatten för oss arbetare så vi kan hjälpa de som fått det svårt i livet.

  SvaraRadera
 7. Det var det svenska folket som byggde upp Sverige.

  Vad gäller barnfattigdom var det ca 20000 fler barn i den kategorin under senaste S-regeringen...
  Läs föregående rapport...

  Vad gäller självmord. Visste du att det år 5-6 ggr förhöjd risk för självmord bland de som förtidspensionerats av den förra S-regeringen. Det värsta är att höjningen av risk berodde på själva utanförskapet som individerna upplevde som förtidspensionerade !

  Som sagt, en inkomstförsäkring för en med 24000:- i månaden kostar 35:- hos Sveriges ingenjörer. Du bör nog kolla med lite fler bolag angående dina "900:-" ...

  Metallarnas avgift till A-kassan tas ju ner rejält ...
  Den så kallade arbetslöshetsavgiften sänks från 300 kronor till 75 kronor per månad från den 1 januari 2011.

  http://www.metall.se/ifmetall/avd39/home.nsf/LUprint/%C3%A4ndrad+avgift+till+a-kassan

  Är det en försäkring eller ej ? Om ja , då ska avgiften vara relaterad till risk etc...

  Själv tycker jag att vi ska ha ett bättre skydd genom att införa obligatorisk A-kassa. Avgiften till kassorna kunde man avskaffa (liksom kassorna), låt det hela skötas av staten. Men du vill väl inte ge alla samma skydd...

  Skatt efter förmåga säger du ? Det ska jag berätta om en annan gång eftersom det inte heller stämmer i vårt skattesystem.

  SvaraRadera
 8. http://www.youtube.com/watch?v=O8VW2YQJhhE&feature=player_embedded

  Liten film om vad borgare inte ville att "Folket" skulle ha. Och tror att riksdagen bestämmer fortfarande hur landet utvecklas, men kan ha fel.

  Rapporten är gammal d.v.s. den visar straxt efter krisen d.v.s. 2008 då massarbetslösheten slog till på hösten och de flesta fortfarande hade A-kassa. 2009 och framåt blev många utförsäkrade så summan av barnfattigdom kommer 100% säkerhet att öka.

  Inkomstförsäkring baseras på risken att bli arbetslös. Att akademiker inte har samma risk att vara arbetslös betyder lägre avgift. Kanske svårt att ta in, men finns bra böcker om risktagande.

  IF Metallarnas avgift sänktes p.g.a. att många utförsäkrades från akassan. Ska jag vara glad för det? Där skiljer sig din och min empati för andra.

  A-kassan är en försäkring, men den förhöjda avgiften GÅR JU INTE TILL AKASSORNA.

  Obligatorisk akassa? IF Metalls akassa hade/har flest arbetslösa men väldigt kort väntetid som vida slog Alfa kassan. Så vad är det för bra med obligatorisk? IFM medlemmar får hjälp av personer som känner till den lokala marknaden.

  SvaraRadera
 9. Fakta :
  Barnfattigdomen var klart högre under förra S-regeringen.
  Historiskt sett så sjunker den och har gjort så under en lång period.
  Denna minskning har fortsatt under alliansens 5 år. Ca 20000 färre barn nu jämfört med 2006 när S-regeringen lämnade makten.Det borde du istället vara glad för...

  Fakta :
  Massarbetslösheten har vi haft de senaste 20 åren oavsett regering.
  Arbetslösheten var högre periodvis under senaste S-regeringen än den är nu idag efter att vi fortfarande åker runt på historiens värsta ekonomiska globala härdsmälta.

  Ja, en försäkrings avgift baseras på risk, det är korrekt. Vad gäller våran arbetslöshetsförsäkring
  så är det en liten del av avgifterna som är riskbaserad. De stora pengarna tas in och fördelas via arbetsgivaravgifterna och där tar man ingen hänsyn till risk.

  IF Metalls avgift sänktes även för att man dels tagit ut på tok för mycket tidigare och att
  arbetslösheten sjunkit. Att avgiften sjönk så radikalt är väl bra ?

  Obligatorisk A-kassa , avskaffande av A-kassor och separata a-kasseavgifter och finansiering helt genom
  arbetsgivaravgiften vore det rätta. Varför ska inte alla svenskar få ta del av detta trygghetssystem ?
  Är det som så att du sätter facket framför arbetarens trygghet...

  SvaraRadera
 10. "på tok för mycket" Nja vad baserar du det antagandet på?

  Vet att IF Metall "LÅNADE" ut pengar till A-kassan. Så det har varit en avbetalning

  http://www.metal-supply.se/article/view/44390/akassa_tvingades_lana_pengar

  SvaraRadera
 11. Jag tittar bara på de siffror som offentliggjorts...

  Först höjer man 2009 från 125:- till 300:- .
  Nu sänker man 2011 från 300:- i månaden till 75:- i månaden...

  Det känns som om metall inte har kontroll på sin finansiering minst sagt, medlemmarna betalar för denna instabilitet i räkenskaperna.

  Den 31 oktober 2010 var arbetslösheten inom IF Metall 13,8 procent (37 920 personer). I oktober 2009 var arbetslösheten 18,4 procent (52 679 personer).

  Siffrorna visar att det tagits ut tillfälligt väldigt mycket extra pengar under 2009/2010... och anledningen är inte arbetslöshetsökningen under denna period utan andra faktorer, det är rätt uppenbart ...

  I denna metall-info
  http://www.metall.se/ifmetall/avd39/home.nsf/LUprint/%C3%A4ndrad+avgift+till+a-kassan

  finns det vidare en stor lögn.

  Det står :

  "En lågavlönad person i industrin betalar flera hundra kronor mer per månad än en välbetald person i bankens finansavdelning. Det är ett sjukt system, säger Stefan Löfven."

  Antingen ljuger Löfven medvetet eller så är han helt ovetande om hur systemet fungerar. Vilket som är beklämmande.

  För att finansera arbetslöshetsförsäkringen finns det nämligen intäkter från två källor

  1. avgifter som akassans medlemmar betalar
  2. betalning via arbetsgivaravgift

  För 2010 tog a-kassorna ut 6,3 miljarder kronor i medlemsavgifter som betalades in till statskassan som bidrag till finansieringen av a-kassan.

  Vidare betalades 55,4 miljarder kronor in till statskassan i form av arbetsmarknadsavgift.

  Den som tjänar dubbelt så mycket som en annan betalar via arbetsgivaravgiften dubbelt så mycket vad gäller den delen av avgiften. Det finns inget tak i hur mycket man kan betala den vägen.

  Den högavlönade på bankens finansavdelning betalar alltså totalt sett mångdubbelt mer i skatter/avgifter till detta system. Denne betalar tusentals kronor mer i månaden ...

  Varför ljuger Löfven ?

  SvaraRadera
 12. Cliffhanger. . . .kommer Löfven svara? ;-)

  SvaraRadera
 13. Nej, jag tror inte Löfven kommer att svara.

  Varför tror DU att Löfven ljuger så uppenbart ?

  SvaraRadera