Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Ska vi köpa Nazzemöbler eller?

Vet inte om vi kanske ska förlåta och glömma. I Libyen verkar de som varit för Khadaffi (Gaddafi) byta sida nu i "slutminuterna". Det verkar vara mer regel än undantag att människor håller på en sida tills den förlorar.

Oftast hoppar ju råttorna av båten innan den sjunker.

Så kanske förlåta och glömma personers val i historien, eller?

Dock tycker jag att om nu Ingvar Kamprad hade lite "feelings" för arier, som några i riksdagen numera också verkar ha, är det ett problem idag?

"Elisabeth Åsbrink kan i sin nya bok Och i Wienerwald står träden kvar berätta detta och avslöja ytterligare fakta om Kamprads nazistkopplingar."

Ska man reagera eller inte?
Hur förlåtande är vi? Det är ju inte precis som om Ingvar Kamprand efter att ha fått reda på vad som hänt i koncentrationslägren fortfarande håller fast vid denna övertygelse, eller?

"inte var någon tillfällig tonårsförvirring under nazismens segerår utan fortsatte långt efter världskrigets slut och Hitlers nederlag, då världen fick full insyn i Förintelsens hela vidd och ondska."

Okej, kanske Ingvar Kamprad inte trodde på tidningarnas skriverier. Kanske han senare i livet, när han blivit klok och gammal insåg sina ungdomars synder, eller?

"I en artikel i sin tidning Vägen Framåt skriver Engdahl att "Judarna är ett främmande element i den västerländska folkkroppen..." och att "...en antikommunistisk rörelse kan aldrig nå sitt mål, om den inte samtidigt är antisemitisk".
Och 1944 skriver han i samma tidning "Vi kunna idag endast hylla Adolf Hitler som den av Gud sände till Europas räddning."


Ingvar Kamprad säger detta om Engdahl:
"Att Per Engdahl var en stor människa, det kommer jag att vidmakthålla så länge jag lever."

Så döm själva, säg bara till om någon gör en Facebookgrupp att vi ska börja bojkotta IKEA.

#zIKEAz

Media: SVT, OT, Ex, Di, Svt mobil, Nytt24, Ab, Svt play, SR, SvD, Ex2, SR2, OT, Av, GP, Ex3

5 kommentarer:

 1. Ska vi glömma och förlåta socialdemokraterna för :

  - Baltutlämningen
  - Acceptans av Sovjetunionens ockupation av de baltiska staterna
  - Läger under 2:a världskriget
  - Illegal åsiktsregistrering av kommunister
  - Tvångssterilisering
  - Försök att nationalisera svenskt näringsliv
  - etc etc ...

  Jag vet inte.

  SvaraRadera
 2. *historikern Åsa Linderborg menat att baltiska soldater även deltog i förintelsen och övriga krigsbrott - vilket ibland glömts när baltutlämningen diskuterats.

  *1934
  En i stort sett enig riksdag fattar beslut om tvångssterilisering.

  *Vad är det för fel att nationalisera?
  Ta apoteket som nationaliserades 1970 gjorde medicin lättare att få till och köpa. Folk fick köpa viktig medicin till bra pris och Apoteket har gynnat det Svenska Folket 40år. Tyvärr sabbade borgarna detta och nu får inte människor med dålig ekonomi köpa medicin på krita, medicin som inte finns hemma betsälls inte eller de kan inte se vart den finns för att hjälpa kunden. Lyckad avreglering

  SvaraRadera
 3. * Så det innebär att det var ok då tycker du ...

  * Så det innebär att det var ok då tycker du ...

  * Försök att nationalisra hela svenska näringslivet mha löntagarfonder var det ...

  Listan var längre och kan göras mycket längre...

  SvaraRadera
 4. Säger att inget var rätt eller fel bara lite historia. Varför utlämnar Sverige folk som gjort brott fortfarande?

  plus att du beskyllde enkom S för tvångssterilisering vilket alltså var fel fel fel ;-)

  Nä det går nog inte att nationalisera allt, men besiktningen, apoteket var det nödvändigt? vad har det gett oss svenskar för mervärden?

  SvaraRadera
 5. Menar du att alla som utlämnades till Sovjet var krigsförbrytare ?

  Att S var för och införde tvångssterilisering kan på intet sätt förminskas med att andra höll med, att så gjorde man i Sovjet eller på Mars ...

  Svensk bilbesiktning borde som jag ser det behållas i statlig ägo. Det är en ren kontrollfunktion och som sådan perfekt att göras av staten/samhället.

  Apoteken däremot finns det ingen anledning att staten äger. Förutom Nordkorea och Kuba fanns det inte många länder som tyckte som dig ...

  Och slutligen, vad jag ville ha sagt var att visst bör vi förlåta Kamprad's försyndelser i unga år.
  Han växte upp under mycket dåligt inflytande som barn.

  Vi får utgå ifrån att de avböner han gjort är ärligt menade och han har i sin levnad uträttat enormt
  mycket positivt för samhället.

  Synd bara att hans livsverk IKEA försvann utomlands pga socialdemokraternas dåraktiga inställning till förmögenhetsskatt , arvsskatt och deras försök att genom löntagarfonder nationalisera större delen av svenskt näringsliv.

  Sverige har förlorat stora skatteintäkter pga denna S-politik.

  En annan fråga är om vi ska förlåta dagens VUXNA som hänger sig att medvetet vara fascister, nazister, kommunister, socialister eller religiösa fundamentalister.

  Att en mogen vuxen människa bekänner sig till dessa extrema antidemokratiska ideologier kan i alla fall inte jag förlåta.

  Ett typexempel är Lars Ohly som bara för några år sedan under medias blåslampa sa att han inte skulle kalla sig kommunist längre men vi vet ju var hans hjärna och hjärta finns trots det.

  En människa som hyllade den vidriga östtyska kommunist-diktaturen. I ditt eget parti finns det medlemmar som stod på Pol Pots sida (t.ex Birgitta Dahl),
  du har kolleger som stödjer Kubas socialistregim etc etc.

  SvaraRadera