Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vi ska äta oss ur krisen //reinfeldt

Visst är det ironiskt att "arbetarpartiet" moderaterna har som förslag att äta oss ur en kris som till stor del är finansiell. Där banker och länder spekulerat bort sina tillgångar och lånat ohämmat.

Detta har gjort att SAAB nu står inför ruinens brant, länder har stora problem med skulder och alla ropar de till den "marknad" som försatt dom i detta läge.

moderaterna ropar efter sänkt restaurangmoms som ett svar på att skapa tillväxt.

Hur har dom tänkt då, eller rättare sagt hur har dom inte tänkt?

Skulle en restaurang ägare börja anställa 1-5 ungdomar för att han tjänar mer för samma mängd han sålt för förut? Varför skulle han göra det? bara för att det är skoj att leva på gränsen i ekonomin?

Sänkt restaurangmoms gynnar de stora bolagen som ex. Mc Donalds som redan gynnats av den borgerliga allians regeringen genom sänkt arbetsgivaravgift. Även denna sänkta arbetsgivaravgift skulle leda till fler jobb, men enligt uppdrag granskning har det inte genererat detta. Precis som vi sa så har Mc Donalds delat ut pengar till sina aktieägare istället.

Varför skulle Mc Donalds ÖVERanställa bara för att det blir billigare.

Genom ex. sänkta arbetsgivaravgiften så har nog den borgerliga alliansen betalat tillbaka det stöd man fick från Mc Donalds i sin valkampanj (spekulation).

Men som Håkan Juholt säger:
"Jag har egentligen inte hört någon, bortsett från moderatledaren, som tycker att det är en bra idé. Självklart ska vi använda vårt utrymme till att investera i det som gör Sverige långsiktigt starkt. Konkurrenskraften i omvärlden stärks inte av att det kanske blir något billigare att gå på restaurang, säger Juholt." //OT

Så till er som röstade på moderaterna vill jag säga att Viktväktarna kan ni nå via denna LÄNK

6 kommentarer:

 1. Vad har Mc donalds med detta att göra? Försök istället att skicka ut
  3000 bekväma okunniga ungdomar att bygga 5 mil järnväg. Tror du på det? Kanske kan dom diska på en lunchrestaurang.

  SvaraRadera
 2. "Detta har gjort att SAAB nu står inför ruinens brant,"

  Vad är "detta"? Är det bankerna och andra länder som är orsaken till Saabs problem?

  SvaraRadera
 3. Hur kan du inte förstå att en verksamhet måste gå med vinst för att anställa folk, och att högre vinst gör det mer sannolikt att man anställer?

  Hur kan du inte förstå att en högre vinst gör det möjligt att investera i verksamheten, t ex genom att bygga ut restaurangen så att den kan ta fler gäster (och därmed behöver mer pesonal)?

  Jag förstår inte riktigt varför du tar upp SAAB i ett inlägg om restaurangmoms, men de är ju ett typexempel på ett företag som går med förlust – och du vet ju hur det ser ut med sysselsättningen i det företaget.

  Alltså - om ett företag ska kunna ha anställda måste det gå med vinst. Går det med förlust får folk sluta. Sambandet kunde inte vara enklare.

  SvaraRadera
 4. vi kanske också ska börja tvätta skjortor åt varann

  SvaraRadera
 5. McD tjänar väldigt mycket på den borgerliga regeringen som "värnar" om arbete till unga, men gynnar bara stora bolag. Ex McD

  Ex. McD sa att de nyanställt 4000st tack vara sänkt arbetsgivaravgift. Men ett granskande tvprogram frågade då hur många har slutat?
  McD svarar runt 4000st alltså trots kraftig vinstökning p.g.a. sänktarbetsgivaravgift "Utökade" de inte sina restauranger och gav fler möjlighet att "diska" sig in på arbetsmarknaden. Vinst går före allt. Är inte det som kapitalister förespråkar?

  Eftersom jag försöker beskriva den finansiellakrisen som nu råder som banker och "marknaden" bidragit till (2008) halkade SAAB in och då hur reinfeldt tänkt fixa detta genom restaurangmomsen

  SvaraRadera
 6. Anledningen till att SAAB är slut är att de gjort bilar som ingen vill köpa.

  Jag känner inte många restaurangägare men de jag känner jobbar väldigt mycket och har sagt att vid en sänkning av momsen skulle de anställa mera personer direkt. Det kommer troligtvis inte påverka konsumentpriset nämnvärt men det kommer ge nya jobb i sektorn.

  SvaraRadera