Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Frosseri ska öka välfärden

"När det nu verkar gått fram att sänkningen av restaurangmomsen troligtvis inte kommer skapa så många nya jobb som regeringen och branschen tidigare hävdat, vad gör man då?
Tänker efter?
Ångrar sig?
Rent av ändrar sig?

Eller byter man raskt fot och tycker att sänkningen är bra för att det stärker “en trängd bransch” och därigenom även antyder att vi som kritiserar den sk reformen är emot hela näringen som sådan, inklusive de som jobbar häcken av sig för att driva krog eller restaurang."
Torgny Landin

Visst är det ironiskt att "arbetarpartiet" moderaterna har som förslag att äta oss ur en kris som till stor del är finansiell. Där banker och länder spekulerat bort sina tillgångar och lånat ohämmat.
moderaterna ropar efter sänkt restaurangmoms som ett svar på att skapa tillväxt.

Hur har dom tänkt då, eller rättare sagt hur har dom inte tänkt?

Skulle en restaurang ägare börja anställa 1-5 ungdomar för att han tjänar mer för samma mängd han sålt för förut? Varför skulle han göra det? bara för att det är skoj att leva på gränsen i ekonomin?

Sänkt restaurangmoms gynnar de stora bolagen som ex. Mc Donalds som redan gynnats av den borgerliga allians regeringen genom sänkt arbetsgivaravgift. Även denna sänkta arbetsgivaravgift skulle leda till fler jobb, men enligt uppdrag granskning har det inte genererat detta. Precis som vi sa så har Mc Donalds delat ut pengar till sina aktieägare istället.

Varför skulle Mc Donalds ÖVERanställa bara för att det blir billigare.

Men som Håkan Juholt säger:
"Jag har egentligen inte hört någon, bortsett från moderatledaren, som tycker att det är en bra idé. Självklart ska vi använda vårt utrymme till att investera i det som gör Sverige långsiktigt starkt. Konkurrenskraften i omvärlden stärks inte av att det kanske blir något billigare att gå på restaurang, säger Juholt." //OT

Så till er som röstade på moderaterna vill jag säga att Viktväktarna kan ni nå via denna LÄNK

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar