Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Saknar offensiva åtgärder mot massarbetslösheten

Kommer borgarna slå dövörat till återigen som de gjorde under SAAB krisen, eller kommer dom plocka poäng genom att lyssna?

IF Metalls förbundsordförande Anders Ferbe förvånas över bristen på offensiv handlingskraft för att pressa ner massarbetslösheten i regeringens budget.
- Det som behövs i tider av osäkerhet är offensiva satsningar för att trygga och utveckla jobben. Självklart skulle en budget i dagens läge mer präglas av stöd till industriarbetare och andra som vill utbilda sig för att stå starka på arbetsmarknaden än av en urholkad gymnasieskola. En offensiv satsning på kunskap och kompetens skulle gynna båda anställa och företag.

Det är nu vi kan bygga för framtiden, men detta tycks inte regeringen se, säger Anders Ferbe.

- Att inte låta någon del av reformutrymmet komma de arbetslösa och sjuka till del är både omoraliskt och oacceptabelt. Att en arbetslös industriarbetare förlorar halva lönen när företagen gör neddragningar tycks inte bekymra regeringen. Denna snålhet och syn på de arbetslösa gör mig oerhört upprörd. När ideologiska låsningar så brutalt drabbar människor som i kanske decennier tjänat ett exportföretag så kan bara beskedet från löntagarna bli; tänk om och gör rätt.

- Bristen på insatser för att stärka människor i arbete, avsaknaden av en helhetssyn på den viktiga omställningen för att stärka framtidens arbetskraft och en satsning på arbetslösa och sjuka gör att regeringens budget inte motsvarar industriarbetarnas krav på en framtidsinriktad och kompetent regering.


Media: EkotBt, Affärsliv, DN, Svt, GP, SvD, 2, 3, 4 , Ex2AbSvD234Ekot23456DagenAffärsVGp2

Andra länkat:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar