Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Bemanningsbranschen ett måste inom industrin

Lyssnade på en paneldebatt i Almedalen där IKEM bjudit in bemanningsbranschens företrädare tillsammans med fack och företagare. En bra och intressant vinkling var att de först fick tala om något "motsats" förhållande till bemanningsbranschen mot vad dom officiellt går ut med.

Fack skulle säga något positivt och företagarna något negativt.
Det som slog mig var att lojalitet mot kundföretaget är en fara och att det dränerar kompetens, enligt företagarna. När då Anders Ferbe Förbundsordförande IF Metall just pekar på kompetensutveckling av företag som ett konkurrens argument så fortsätter företag att anamma inhyrning som ett lov och pris.

Det blev generellt en bra diskussion oavsett vad vi tycker om bemanningsbranschen och i slutet av paneldebatten verkade alla överens om att mer dialog och diskussioner behövs mellan parterna för att missbruk av inhyrda som ex. långa kontrakt (5år på samma företag) inget ansvar vid rehabilitering och att många var inhyrda vid kundföretag och inte tillsvidare, måste ses över. Väntar med spänning på detta då IF Metall som Anders Ferbe sa måste annars verka för en åtstramning. Kanske en Almedalen kan bli en vändpunkt kring detta.

Det var kändes även bra att Anders Ferbe tog upp företaget Scania (själv anställd där) och fackliga som föregångare med sitt nya avtal kring inhyrda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar