Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

En skola för ALLA
B

Betygssystemet idag i svenska skolor är ett system som får ungdomar att känna sig värdelösa enligt samhällets norm. Ett system som genomfördes av borgarna i sin iver att skapa elitskolor. Lite darwinism "de starka ska överleva". 

Inte blev det bättre när dom i samma veva släppte medicinska preparat fritt att köpa oavsett ålder.

Idag kan jag konstatera att skillnaden att "lyckas" eller att få stämpeln från vuxenvärlden att du är värdelös skiljer sig från skola och därmed lärare.

Har du oturen får våra ungdomar lärare som slaviskt följer lagar och paragrafer och intalar ditt barn att det är värdelöst. Eller får du en lärare som ser hopp, gnista eller rent av vägrar klassa barn som värdelösa och godkänner ändå.

Det kan inte få vara så här längre!

Jag vill att betygssystemet ändras så enda kriteriet för att bli underkänd i ett ämne är om eleven "grovt åsidosatt sin skolplikt". 

Varför?
Om vi tittar på forskning och tidigare elever i andra betygssystem så är inte högstadiet lämpligt att "sålla ut agnarna från vetet". Ungdomar mognar olika och många är vi som varit rebelliska i skolåren, men ändå har ett bra jobb idag. Så varför slå ut ungdomar tidigt? Men visst är det enkelt att slå på någon som inte kan försvara sig och då kommer vi tillbaka till "panodilsyndromet" som för många tyvärr verkar vara ett alternativ sedan samhället givit sin dom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar