Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Varför är Anders det vanligaste namnet bland chefer?

Bra frukostseminarie av IF Metall kring jämställdhet. Helle Klein Dagens Arbete intervjuade Anders Ferbe IF Metall och Amanda Lundeteg stiftelsen Allbright.
Var är vi idag och vad gör vi åt det, var väl i stort sett temat. Det finns stora svårigheter inom företag kring detta, enligt Amanda och Allbright stiftelsen till och med "varnar" studenter för företag som är på deras svartalista. Anders lyfte fram det beslut som kongressen gjorde 2014 om 30% kvinnor i styrelser inom IF Metall och att IF Metall nu utbildar och försöker med stor kraft lyfta upp jämställdhet på agendan.
Frågan blev då om det är företagen som måste bryta normen i samhället eller om det genom debatt och upplysning ska få företagen att ändra sig. Eller som Helle Klein jämförde med vem som kom först, hönan eller ägget.
Anders sa att det måste varje klubb inom IF Metall just efterfråga vid tillsättningar av chefer. Var är jämställdhetsperspektiv.
En oro som Anders såg var att företagen nu blandade lite med korten och istället för jämställdhet kom mångfald in vilket flyttade fokus mot kvinnor och deras villkor på arbetsmarknaden. Jag personligen tror att jämlikhet får vi om vi först uppnår jämställdhet.
Ungdomar verkar vara det som drivit frågan inom IF Metall, men Anders längtade till en ungdomsrenässans där mer ifrågasätts i samhället. Kan bli ett bryskt uppvaknande kongressen 2017 för Anders

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar