Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Dags att uppmärksamma HBTQ frågor på arbetsplatsen

LeinesBloggs foto.Demokrati är något vi måste vinna varje dag säger Tomas With, IF Metall angående KD:s utspel kring Pride.
Vi måste våga säga ifrån i samhället men också på arbetsplatserna för att stå upp för jämlikhet. Rå jargong och skämt som förlöjligar eller förminskar människors värde måste arbetad bort genom kunskap och värderingsarbete systematiskt. IF Metall måste vara en inkluderande organisation.

Försvarsmakten har jobbat hårt med värdegrunder säger Klas Eksell, Personaldirektör, Försvarsmakten. I Sverige får man tycka och säga vad man vill men är du i försvarsmakten måste du leva för och med deras värdegrund.
Arbetet med HBTQ frågor är att både diskutera och ha bra värdegrund men också ha konkreta exempel vad som görs.
Som chef och ledare måste vi älska dom vi leder, vilket betyder att har du en uppfattning om vissa grupper så kan du inte vara chef. Vi kan inte dela upp människor utifrån sexuellläggning, Vi inte råd med att slösa på resursen människa.

Som ung berörde jag inte detta sa Klas Eksell, hade ett avståndstagande kring HBTQ. Men jag har gjort en resa och får mer kunskap och jobbar nu med dessa frågor.

RFSL ser fackföreningar som en motor när det gäller HBTQ frågor. Det finns problem på arbetsplatsen och i samhället som vi tillsammans måste göra något åt.

Hur kan vi stärka medvetandet och vara mer tillåtande?
Vi måste ge mandat och utbildning så fler vågar säga ifrån vid fikabordet. Det måste vara tryggt.

En kommentar från lyssnarna, Roligt att fyra herrar samtalar om detta, ingen ironi utan att män nu pratar HBTQ frågor och "kommit ut".

En slutsats är att både ledning och arbetare måste bli utbildade och få upp kunskap i dessa frågor för att det ska bli mer aktivitet kring jämlikhet.

#Almedalen #svpol #ifmetall #försvarsmakten #rfsl#hbtq

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar