Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kommunerna upphandlar för miljarder, men schyssta villkor då?


En intressant synpunkt då många av våra skattepengar riskerar hamna i oseriösa eller rent av kriminella företag enligt Pia Bergman Skatteverket.
Stefan Holm Almega höll med om att vi inte ska tillåta osund konkurrens, men han sa senare att han INTE ville att Kollektivavtal hörde hemma som krav vid upphandlingar. Varför frågar jag mig själv. Om nu inte Almega vill ha osund konkurrens så borde väl Kollektivavtal vara en bra garant att se till så företag gör rätt för sig och vi får ytterligare kontroll genom fackföreningarna.
Pia sa att kommunerna måste börja kontrollera entreprenörer och deras underleverantörer genom skatt och avgifter. På det sättet går det fortare att implementera kontroll och stoppa oseriösa in på marknaden.
En modell som en kommun hade var automatisk kontroll av skatter och avgifter och de kunde inte förstå att andra inte följt efter.
Bra diskussion och tankeväckande, men förvånande att det finns teknik och arbetsätt att stoppa flödet av pengar till oseriösa företag men det används inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar