Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Vi konkurrensutsätter den svenska modellen

Företagarna går rätt hårt fram med att konkurrensutsätta kollektivavtalet med att ha någon typ av uppförandekod istället. företagarna inleder seminariet med att meddela att deras medlemmar inte har kompetensen att ha kollektivavtal, vilket är väl en fråga om utbildning, inte försämring av arbetsrätt.
Anders Ferbe IF Metall svarade då att Kollektivavtal ger fredsplikt och en hel del annat som företagen borde vara mer rädda om och kämpa för. Anders sa också som svar på att vi idag HAR anpassade kollektivavtal för många olika branscher och tog exemplet inom IF Metall där fem stycken omfattas av ett avtal (Torvavtalet).
Anna-Karin Hatt Almega hävdade då att utländska företagare exempelvis från USA kanske har bättre pensionslösningar (okej den var ny) och då ska vi försämra detta. Men Anders replikerade att vi har inget problem med utländskt ägande och där industrin har rätt mycket av det, men vi löser detta genom att prata med varandra ,göra upp planer och anpassat företaget till svenska modellen, typ som vi alltid gjort.
Det var ett bra arrangemang av företagarna som hade en bra debatt nivå och kreativa idéer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar