Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Tisdag i Almedalen

Tisdagens bravader i Almedalen var mer kring hoten mot vår svenska modell där arbetsmarknadens parter d.v.s. arbetsgivare och arbetstagare tillsammans förhandlar om villkoren.
företagarna vill konkurrensutsätta kollektivavtalen genom någon typ av "uppförandekod". Vilket ganska naturligt Anders Ferbe är mot och förklarade på ett bra sätt att genom kollektivavtal får näringslivet fredsplikt som motprestation. Vill verkligen näringslivet riskera detta?
Även diskussion kring kommunernas som upphandlar för miljarder men ställer dåliga eller inga krav på att de som utför tjänster om de betalar skatt, avgifter eller rent av lön.
Filmade en intervju med Magdalena som finns att se på FB sidan om ni vill.
Igår var det ju Socialdemokraternas dag i Almedalen och förändringen mot förra året var att minglet blev mer publikt och tilltalande där alla bjöd in till att vara med. Mycket bra och lyckat mingel med korv och glass. Tack Socialdemokraterna för detta nya sätt att Mingla.
Kvällen avslutades med mingel med industriföretagen där vi från IF Metall var med och fick se ungdomsförbunden som var inbjudna till tävling. Bra kontaktmöjligheter och som förra året en bra tillställning.
Sedan får jag tacka Telia och Samsung för konserten med Miriam Bryant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar