Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Kan kulturkrockar stärka samhället

IF Metalls frukostsamtal idag med Zinat Pirzadeh som inbjuden gäst, för att prata om kulturkrockar kan stärka det svenska samhället.
Ett bra samtal som var positivt men andades också mycket allvar.
Zinat Pirzadeh kom till Sverige med sitt barn, från Iran sedan hon flytt tvångsäktenskap. Hon delade sina upplevelser med oss kring hantering och den oro eller rädsla som en flykt innebär till ett annat land.
Det är glädjande att hon älskade sitt nya hemland och vår svenska modell så mycket att hon i början var med i flera fackföreningar för att hon tyckte det var häftigt att vi i Sverige får engagera oss utan att bli fängslade eller rent av dödade.
Zinat Pirzadeh vill att nyanlända ska fort komma i kontakt med det svenska samhället och dess uppbyggnad och utmanade därför facken att ta ansvar för att informera/utbilda nyanlända om den svenska modellen.
En från publiken var att skapa valideringscentrum i varje kommun ,skulle också ge en snabbare ingång i samhället och som Anders Ferbe hakade på med att IF Metall tillsammans med arbetsgivarna har projekt med just detta, men ett större engagemang från samhället i stort är ju önskvärt.
Bra samtal som sagt och det märks att Zinat Pirzadeh inte bara är författare, utan också komiker då vi skrattade gott tillsammans trots allvar som påverkade oss märkbart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar