Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Social oro inget som oroar Reinfeldt

När arbetslösa fick slåss om jobben med arbetare och brukspatronen stod hånflinande och såg på när de som ville ha jobb bjöd under varandra om priset på arbete, är precis vad Sverige går tillbaka till. Allt enligt moderaterna och resten av de borgerligas mål med sin politik.

Genom skapandet av arbetslösa genom utförsäkring och nedmontering av vår välfärd har Fredrik Reinfeldt och Anders Borg cyniskt förskjutit makten på arbetsmarknaden. Där facken varit drivande för att säkerställa företagens kompetens och lönsamhet (Industriavtalet 1997) mot reallöneökningar. Borgarna har också skiljt A-kassorna åt för att de med flest arbetslösa ska betala en straffavgift . Tanken är att om de får en hög straffavgift så ställer de inte krav på löneökning och då genererar det jobb. Inget kan vara mer felaktigt.

Vi arbetare har lovat varandra att ingen ska arbeta till lägre lön eller sämre villkor på denna arbetsplats.

Därför skapade vi A-kassorna för de som blev arbetslösa INTE skulle frestas att sänka sin lön för att ta andras jobb. Därför är en hög anslutningsgrad i fackföreningar viktigt för att som en stark och enad motpart till Svensk Näringsliv kunna förhandla fram bra avtal.

Den hunger vi nu ser i Sverige och resten av Europa är vad som lämnats kvar av den glupska kapitalismen. Social oro är en krutdurk som bara väntar på den tändande gnistan. Hur höga staket ska borgarna bygga runt sina hus, innan de förstår att dela med sig av överflödet hjälper samhället.

Till de som studerat ekonomi och hur man profiterar och tycker att livet är att skinna folk på pengar får gärna läsa länken om Maslows behovstrappa. Där hunger inte behöver vara drivande att hitta jobb, eller att otrygghet (nr:2) genom försämringar i välfärden inte gör människor friska (utförsäkringslagen) eller glada medborgare.

Det är dags att prata om socialvälfärd, det är dags att förändra människors synsätt. Att vi tillsammans kan förändra och påverka. Vi tillsammans kan göra att de som fått otur i livet fortfarande kan ha värdigheten kvar.

Media: Di, DN, Svt, Tv4, SvD, SvD2, SvD3, SvD4Skånskan, Dagen, HD, ST, ArbetarB, ekuriren, GP
Annat: Wiki-Maslow

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar