Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Konsten att attrahera till Industri och teknik

Industrin har svårare att rekrytera personal med rätt kompetens. Sandvikens VD Olof Faxander sa under Dagens Industris seminarie att Sandviken klarar sig, men kanske inte Sverige. Det vill säga att dom kan rekrytera i andra länder där kompetensen finns. Visserligen har dom Tekniksprånget, men ser ett större ointresse från unga att utbilda sig inom industri och teknikområdet.

Anders Ferbe Förbundsordförande IF Metall menar att fack och arbetsgivare får ta allt för stort ansvar för något som samhället borde rent strukturellt ändra. Vi lever kvar i 60 och 70-talets tänk om teknik och industri. Vi har Teknikcollege och samverkar mycket, men det måste till större förändringar.

Rektor Stefan Bengtsson Malmö högskola, hade en idé som faktiskt föll i god jord. att redan på lärarutbildningarna integrera teknik och industri för att lyfta upp medvetenheten och hjälpa framtidens pedagoger att förklara och informera kring industrins utveckling och möjligheter.

Anders Ferbe sa så att industrin måste lämna det osunda LEAN-tänket och sluta stycka upp jobb och utarma dom. Det är dags att göra industrin attraktiv genom att ge arbetstagare mer ansvar och möjligheter att arbeta hållbart till sin pension.

Bra diskussioner med konkreta förslag till åtgärder på Dagens Industri seminariet i Almedalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar