Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Arbetar & avdragsparti

Har tjatat om historiska kopplingar till Socialdemokraterna så ska inte gå in så hårt på det. Fast det kanske behövs med den dåliga arbetarhistoria i skolorna nu förtiden.

En arbetare. Vem är det som moderaterna tar sikte på och vilka är det som gynnas av moderaterna? Och vad är ett arbetarparti vad betyder det?.

Arbetarparti betyder att det ska arbetas. Detta har vi sett genom försämringar i olika skyddsystem. "Förenklingar" som egentligen betyder försämringar för de som är utsatta i samhället. Allt har ett enda syfte, att sänka/hålla nere lönerna genom att skapa ett överflöd på arbetare. Behov och efterfrågan. Många hungriga och sjuka gör vad som helst för att få lite mat, klä barnen och ha tak överhuvudet.

Visste ni att:
"Tidigare studier visar att barn som lever på bidrag många gånger har problem i familjen med missbruk, psykisk ohälsa eller kriminalitet."
"I dag är den vanligaste orsaken till att barn lever på bidrag att den ena eller bägge föräldrarna är arbetslösa"

Varför har man gjort detta?
För att moderaterna fortfarande är de rikas parti och värnar om rika människor. Miljarder i skattesänkningar för de rika. Jorå du som arbetar får också en del av kakan, men desto mer pengar man har desto mer tjänar man. och en "arbetare" har kanske tjänat ca: 800kr/mån rent. Vad har du fått dom ifrån och vem blir utan? Se ovan om arbetslösa.

Kommer du ihåg Kalle,din arbetskamrat som ramlade ner från en ställning och legat sjukskriven i över ett år. Han har förlorat stort och blir nu trots värk i rygg tvingad till arbetsförmedlingen. (Kallehistorien är fiktiv)

Var har du tjänat Svensson? Hur lätt köpt är du? Ser du inte moderaternas arrogans mot arbetare, för när det skiter sig för dig så står du där naken utan skydd.

Istället för bra system som hjälper och ger bidrag efter behov och skatt efter förmåga så har vi mindre skatt och mer avdrag så det än mer lukrativt att få arbetslösa och sjuka till låglöneyrken så de blir riktigt hungriga.

Fortfarande inte övertygad?
Färsk statistik från Socialstyrelsen visar att gruppen bidragsberoende barn har ökat med 10 000 barn på drygt fyra år.


Gjort om Niemöllers dikt:
Först drabbades sjuka, och jag protesterade inte, för jag var inte sjuk;
Sedan drabbades de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
Sedan drabbades de arbetslösa, och jag protesterade inte, för jag var inte arbetslös;
Sedan drabbades jag, och då brydde sig ingen annan heller.

------------------------------
Räcker dessa källor?
SR
Alliansfritt Sverige
DN
Aftonbladet

Arbetare, vakna och förenen eder!!

Klarar Sverige dessa fyra år framför oss med en borgerlig regering? Troligen klarar den som inte drabbas negativt av deras politik. Håll dig frisk och börja inte tjata om löneökningar, eftersom de borgerliga har gjort ett överflöd av arbetare för att pressa ner lönekraven. "passar det inte sök annat" mentaliteten är här för att stanna.

Vi arbetare SKA ställa krav på våra arbeten som utarmas mer o mer. Det enda vi har kvar är att konkurrera med våra löner vilket både arbetsgivare och regering vill. Istället borde en vändning där arbetsgivare ser möjlighet att tjäna pengar på arbetares engagemang, vara en möjlighet om vi fick säga detta till aktieägarna att de nu förlorar pengar genom att ha kompetenta arbetare som skruvdragare.

Vi måste visa att vi kan mer för att orka ett helt arbetsliv och för att utveckla företagen så de blir konkurrenskraftiga och hållbara.

Dags för IF Metall att ställa krav på LO och Socialdemokraterna för att få med sig arbetarna ute i landet och för Sverige att behålla industrin i landet.

Kanske dags för LO att se om sitt hus?

Lyssnade till P1 på vägen hem. Desirée Petrus Engström, (KD), ledamot arbetsmarknadsutskottet, sa bl.a. att de inte förstår varför facken går till Socialdemokraterna när det är den borgerliga alliansen som bestämmer.

Faktum är att när krisen var som värst gjorde alliansen INGET, trots brev från bl.a. IF Metall med inbjudan om samtal. INGENTING!!! reinfeldt besvarade inte ens breven. alliansen har ignorerat bl.a. IF Metall. Så varför ska vi "ligga med fienden"?

Desirée fortsätter och säger att kristdemokrater kastats ut från transportarbetarföbundet. Detta hittar inte jag en enda sida om på Google, men hon kanske vet ngt som jag inte vet. Dock så när man går med i ett förbund/organisation så går man med på att följa stadgar (frihet, jämlikhet o solidaritet?), och med kds syn där man varit med att sabba för de mest utsatta så kanske det är rimligt att bli utesluten (tror dock ingen kd nisse blivit detta, ändrar gärna inlägget om motbevisad).

Så nej Desirée, facken kan inte gå i alliansens snara, bl.a. därför att motparten svenskt näringsliv pumpar in miljoner i alliansens kassa så de försämrar för arbetarna i olika lagar och lägger ner sådant som ska hjälpa arbetarna att få en bra arbetsmiljö.

Däremot vill jag se ett stridbart och aggressivt LO vilket vi inte sett på x-antal år. Och "mjäkheten" mot Socialdemokraterna från LOs sida är just ett av de problem som drabbar både Socialdemokraterna och LO i förlorat förtroende hos arbetarna.

Upp till kamp och för en politik som gynnar arbetarna på & utanför arbetsplatsen. Dessa har bedragits av "skökan" alliansen. och får vi med arbetarna igen så vinner arbetslösa, sjuka och alla andra i samhället. Vi måste bygga en politik på tillväxt där arbetarnas kompetens ska vara drivande. Se gärna industriavtalets facit från 2007.

Varför inte ge bort cyklar för 6 000kr, alliansen?


Nä, har inte slutat att förvånas av de vanstyre som genomsyras av allianspartiernas företrädare. Undrar varför eller hur majoriteten av svenska folket kunde luras vid valet 2010.

Liten tanke från Alliansfritt Sverige:
SL:s styrelse med moderata trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (ovan) i spetsen är igång igen. Alliansen i Stockholm har http://www.stockholmsfria.nu/artikel/8212 på gång höjt kostnaden för SL-kortet, till den grad att man undrar vart pengarna går till.

En stor del har gått till Wennerholms personliga prestigeprojekt "NK-expressen", en spårvagn som går genom biltrafiken från NK till Djurgården, och tillbaka. Projektet hetsades igenom till den milda grad att man fick riva upp nyligen lagt spår för att reparera, till enorma ökade kostnader. Detta samtidigt som finansieringen fallit igenom, då ingen vill investera i kaosprojektet. I dagsläget har man dragit 250 meter räls till en kostnad av en kvarts miljard.

Nu visar det sig att man även slängt ett antal miljoner i sjön på att experimentera med cyklar på bussar. Moderaterna har tidigare låtit Trafikkontoret betala för kampanjen "Tack för att du cyklar!", för att verka lite mer cykelvänlig samtidigt som man enligt branschorganisationer inte bryr sig ett skit om cykling, och samtidigt som man lägger 30 miljarder på en motorväg som enligt forskningen kommer vara igenproppad om bara några år.

Denna greenwashing har nu blivit absurd. I utvärderingen av cykelprojektet kommer det fram att kostnaden för spektaklet har landat på 6000 kronor per fraktad cykel. Det hade alltså varit lika dyrt för moderaterna, och Stockholms skattebetalare, att låta folk slänga sina cyklar när de kliver på bussen, för att sedan ge dem en check på en ny 6000-kronorscykel när de kliver av.

Fast det, det vore ju idiotiskt.
Alliansfritt Sverige
---------------------------------------------------------
Är någon förvånad?
Gör inte om misstagen att rösta 2014 på de borgerliga allianspartierna.

Borde inte HELA kd avgå?

Nu är det på tapeten att göran från kd ska avgå. Han är för kompromiss vänlig. Precis som om det skulle vara en nyhet. Vad har kd åstakommit med sina kristna värderingar i regeringsställning?

De har infört ett omänsklig sjukförsäkring som säger att man får bara vara frisk i ett år. De har försämrat för arbetslösa och utsatta, tvingat dem att söka jobb på annan ort och splittrar familjer. De har varit med och skapat ett subventionerat låglönesegment s.k. RUT som gör att utförsäkrade och arbetslösa ser sig tvingade att jobba för lägre lön än de haft istället för att satsa på utbildning och investering i industri och företag. Även utländska familjer rekryteras och går inte under avtal och deras familjer splittras.

De var med att sälja ut vin o sprit, nu äger finska staten dem. De har sålt ut de invånarna i Sverige byggt upp, som Apoteket m.m..

Så kontenta:
Hela kd borde läggas ner och stå till svars.
"Då kommer de rättfärdiga att fråga: 'Herre, när såg vi dig hungrig och gav dig mat, eller törstig och gav dig att dricka? När såg vi dig hemlös och tog hand om dig eller naken och gav dig kläder? Och när såg vi dig sjuk eller i fängelse och besökte dig?' Kungen skall svara dem: 'Sannerligen, vad ni har gjort för någon av dessa minsta som är mina bröder, det har ni gjort för mig."


Tycker lite synd om kd-anhängarna som blivit förda bakom ljuset. I kväll lovar jag be för er och era liv i eftervärlden.

Expressen
SVT

Reinfeldts nya giv, sänker löner och gör fler arbetslösa


Vad det detta som ni röstade fram?

Nja lagen kom för två år sedan, men man börjar se effekterna av detta. Frågan är om väljarna var insatta i detta? Troligen inte eftersom nu har LO vaknat.

Så, till dig som nu har jobb och röstade på borgarna, kanske du ska börja läsa upp dina ämnen och gå ner i lön för att kunna konkurrera med utländsk arbetskraft.
---------------------------------------
30 städare ska bort – nya värvas utanför Europa


Teknostäd har varslat 30 personer om uppsägning. Samtidigt anställer företaget utländsk personal. Och Teknostäd är bara ett av många företag inom låglönebranscher som rekryterar anställda från länder utanför EU.

Teknostäd i Solna varslade nyligen 30 anställda om uppsägning.

– Vi är inte klara med uppsägningsförhandlingarna med facket ännu, säger Sofia Iosifidou, vd på företaget som har uppdrag inom offentlig sektor.

Samtidigt som förhandlingarna om uppsägningarna inletts har Teknostäd startat en nyrekrytering och vill anställa två personer från länder utanför EU.

– Vi behöver specialtjänster, säger Sofia Iosifidou och avslutar sedan telefonsamtalet.

Teknostäd är inte ensamt om att uppge att det har svårt att hitta lämplig personal i Stockholmstrakten. Detta trots att de vimlar av arbetssökande städare.

Enligt Arbetsförmedlingen söker 5 600 heltidsarbetslösa jobb som städare i Stockholm, 2 000 söker deltidsjobb eller timanställning i branschen. På Arbetsförmedlingen finns för närvarande cirka 150 lediga städarbeten att söka.

Segeltorps städ i Huddinge är ett annat företag som uppger att det har problem att hitta arbetslösa städare i Sverige. I oktober annonserade företaget efter arbetskraft på Arbetsförmedlingen. Enligt Moheb Mikaelsbrandt, företagets ägare, gick det dock inte att få tag på lämplig personal i Sverige.

Han har därför rekryterat 13 personer i Egypten, som ska komma till Sverige för att bland annat utföra hem-, bygg- och kontorsstädning.

Än så länge har ansökningarna om arbetskrafttillstånd inte lämnats in till Migrationsverket, men Segeltorps städ uppger att det vill tillsvidareanställa egyptierna.

Lönen de erbjuds motsvarar en heltidslön på 20 000 kronor, tjänsterna är på 75 procent.

Men om egyptierna verkligen kan få det jobb som utlovats är än så länge oklart.

Segeltorps städ är ett alldeles nystartat bolag som registrerades den 16 september i år. Företaget är inhyst i en vanlig lägenhet i en Stockholmsförort.

– Vi har precis tagit fram en hemsida och i dag fick jag reklamlapparna från tryckeriet, säger Moheb Mikaelsbrandt.

Företaget har ännu inte någon större kundkrets utan hänvisar till pågående förhandlingar om kommande uppdrag. Det är med andra ord ännu oklart om företaget verkligen kan erbjuda den omfattning arbete som städföretaget uppger för egyptierna.

Samma sak gäller ett litet taxibolag i Södertälje. Företaget har två taxibilar men ägaren har startat ett litet städbolag vid sidan om. Några kunder finns ännu inte men mannen har ändå lyckats rekrytera tre personer i Egypten som han har erbjudit anställning som städare i Sverige.

Trots att företaget inte har några kunder ännu erbjuder han exakt samma anställningsvillkor som Segeltorps städ, en lön på motsvarande 20 000 kronor av en heltidslön fast 75 procents anställning.

LO-Tidningen har kommit i kontakt med flera liknande företag som verkar inom låglönebranscher med hög arbetslöshet, men som uppger att de inte kan hitta arbetskraft i Sverige.

Peter Frommelin, som ansvarar för städavtalet på fackförbundet Fastighets, säger att problemet mest märks ute på avdelningarna.

– Städbranschen är inte riktigt rumsren. Det finns en stor mängd oseriösa företag. Det är frustrerande att se en massa människor som far illa på grund av arbetsgivare som inte kan sköta sig, säger han.

Enligt honom hamnar flera av de anställda från andra länder i en gisslansituation.

– Ställer inte personen upp på arbetsgivarens villkor så måste de åka hem igen. Vi har ingen koll på hur det går till där ute i verkligheten längre, säger Peter Frommelin.

Ni är en facklig organisation. Ska ni inte ha koll på det?

– Jo, visst men vi får ju inte ens besked om dessa människor finns på företagen. Vi får visserligen reda på att ett företag vill anställa en person men vi vet inte om det verkligen gjort det. Det berättar inte Migrationsverket.

Erik Larsson

RUT hjälper till

Att skapa en låglönesektorn med RUT har varit en att de borgeligas agenda. Det fanns naturligtvis de som städade och hjälpte till i hemmen hos oftast rika innan, men RUT gjorde att mer skumma företag började ta in arbetskraft från andra länder och de gjorde "svarta jobb vita" som reinfeldt påstår. Eller billig arbetskraft importerades och de lämnade sina barn kvar i hemlandet för att få någon försörjning. Detta har och fortsätter att utnyttjats.

Nu klantar sig reinfeldt & co ytterligare med lagen om arbetskraftinvandring där mer eller mindre kriminella utnyttjar fattiga på ett avskyvärt sätt, och polisen ser med oro över detta. Men inte renfeldt för någon måste ju städa hos honom och pengar har inte han till att betala skälig lön med bra villkor.

Lite från Alliansfritt:
Arbetskraftsinvandring går ju som smort. DN:
”Regeringen Reinfeldts lag om arbetskraftsinvandring har blivit en lönsam affärsidé för samvetslösa företagare. Från 30.000 kronor och uppåt tar de betalt för ett svenskt arbetstillstånd, erfar DN. Och då är inget jobb garanterat.

[…]

De bärplockare som råkade illa ut i somras är långtifrån ensamma. Här finns arbetsgivare som kräver sexuella tjänster för att hjälpa till med ett anställningserbjudande. Andra kräver alltså tiotusentals kronor, utan att erbjuda ett jobb.

Många är beredda att betala för ett tillfälligt arbets- och uppehållstillstånd. Tillståndet ger möjlighet till svensk legitimation och bankkonto, till att köra bil, läsa sfi-svenska och få förstahandskontrakt på en lägenhet. Med tillståndet har de tre månader på sig att hitta en annan, vit arbetsgivare. Misslyckas de med det kan de stanna och arbeta svart i två år.”


Polisen är medveten om problemet. Intendent Ingemo Melin-Olsson vid gränspolisen i Stockholm:
”Det finns företag som utnyttjar det faktum att vissa människor är så desperata att de är beredda att jobba femton timmar om dygnet mer eller mindre gratis för att eventuellt fyra år senare få ett permanent uppehållstillstånd.”

------------------------------
Tyvärr ser vi att politiken och agendan är att slå sönder svensk arbetsmarknad för att tvinga utförsäkrade, arbetslösa och fattiga att ta lågavlönade jobb utan kollektivavtal och skydd.

Var det detta som svenskafolket ville ha när de röstade på reinfeldt & co?

Lika barn leka bäst (m+sd=sant)

Klart att ibland kan slumpen göra att till synes helt olika saker ser likadana ut. Som exempelvis när moderaterna skriver rent "slumpartat" likadant i remissvar som sverigedemokraterna gör i sitt principprogram kring flyktingmottagande.

Eller när de säger att det var en slump, varför bestraffar man då den som skrivit det?
Kanske inte var slump utan mer ett samarbete mellan moderaterna och sd?

Eller som Alliansfritt Sverige skriver i sin nyhet:

Moderaterna i Botkyrka vidtar ”kännbara disciplinära åtgärder” mot den politiska sekreterare som närmast ordagrant kopierade ur Sverigedemokraternas principprogram i ett remissvar till regeringen om flyktingmottagande.

Botkyrkamoderaternas ordförande Jimmy Baker skriver i ett mejl till de andra partiernas gruppledare att man vidtar åtgärder mot sin politiske sekreterare till följd av den pinsamma plagieringshistorien:
”Hej.

Med anledning av det som inträffade gällande vårt yttrande i kommunstyrelsen kring betänkandet "Sverige för nyanlända utanför flyktingmottagandet" vill vi härmed informera om att vi har agerat.

Vi har vidtagit kännbara disciplinära åtgärder när det gäller vår politiska sekreterare Willy Viitala.


Med vänliga hälsningar

Jimmy Baker”

Frågan är varför Jimmy Baker gör detta. När plagieringshistorien uppdagades i förra veckan förklarade han den närmast exakta likheten mellan Moderaternas remissvar och Sverigedemokraternas principprogram var en slump:
”Det är absolut en tillfällighet. Vi har inte använt Sverigedemokraternas program eller någon annan form av skrift som inspirationskälla över huvud taget.

[…]

Hade vi vetat att Sverigedemokraterna skrivit så där så hade vi uttryckt oss annorlunda”

Att man nu vidtar ”kännbara disciplinära åtgärder” mot sin politiska sekreterare fast man vet att han inte gjort sig skyldig till något klandervärt är minst sagt konstigt. Eller så var förklaringen om sammanträffande mest för externt bruk.

Baker bör nog förklara sig. Är det han själv som är lättlurad eller tror han att det är du som är det?

Uppdatering: Dokumentet Svar på remiss – Sverige för nyanlända utanför flyktingmottagandet är undertecknat av en enda person. Jimmy Baker.

Uppdatering 2: Willie Viitala har tidigare lämnat Folkpartiet på grund av partiets flörtande med främlingsfientliga krafter.
--------------------------

Verkar som om Vellinge moderaterna fått upp ögonen på sina partikamrater om deras åsikter och inställning till flyktingar. Eller som man krasst kan konstatera "lite tråkig attityd"

En rabiat muf-medlem

Många klagar på Mona Sahlin. Men att börja ljuga om vad Mona gjort för att försöka rädda "kompisar" inom moderaterna är att börja gå för långt i personangreppen och skitkastandets värld.

Dags att väljarna som "råkade" rösta på lögner och ljusskygga människor inom den borgerliga alliansen får reda på deras lögner. Skickar med lite från Alliansfritt Sverige.

Den nyblivna riksdagsledamoten Hanif Bali passar på att ljuga två gånger i en Newsmillartikel till försvar för mutanklagade Sofia Arkelsten (m).

Bali skriver:
När miljöpartiets gruppledare Mehmet Kaplan (mp) och vänner lät sig bjudas av den islamistiska organistaionen [sic] IHH och Hamas på en kryssning mot Gaza framställdes de som hjältar och blev hämtade av utrikesministern själv.
Detta är extremt felaktigt. IHH, som har Special Consultative Status i FN, ägde endast tre av skeppen till Ship to Gaza. Hamas hade inget med saken att göra, och resenärerna betalade mycket av sin resa själva, vissa betalade även "bjudresan" med sitt liv.

Bali skriver även:
När Sahlin lät sig bjudas av Mikael Bindefeldt på en resa till Mallorca för att fira hans födelsedag var det inte några krav på hennes avgång från Aftonbladet fastän det var en tydlig muta från både Stureplanslobbyn och födelsedagslobbyn.
Vilket nu kunde varit en vettig kritik - om det inte var så att Mona Sahlin betalade för sin resa själv. Den enda som lät sig bjudas på resan var integrationsminister Nyamko Sabuni (fp).

Är det såhär du ska börja din riksdagskarriär Bali? Slänga falsarier omkring dig för att hjälpa partisekreteraren? I så fall måste du vara på det klara med att en riksdagsledamot granskas, och döms, mycket hårdare än en rabiat muf-medlem.
Alliansfritt Sverige
----
Tyvärr väljare så såg ni inte igenom deras fina arbetarfasad. Deras mygel med siffror på utförsäkrade och arbetslösa går nu steget som vi visste fanns från början. Nämligen att ljuga och rädda sig själva när skandalerna om deras "vilda leverne" på bekostnad av stor företagen kommer upp till ytan. Tänk på detta vid valet 2014.