Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Borgarna trasar sönder samhällets pelare, än mer

Vi kan kalla det för Sverige beta. Det Sverige vi hade en gång för länge sedan är nu på väg tillbaka. Där arbetarna fick stå med mössan i hand och konkurrerade om de jobb som fanns. Med en borgar regering som gör rent utsagt dåliga satsningar för att stärka upp arbetarnas Sverige.

RUT, ungdomslöner, sämre anställningsvillkor, lägre ersättning och framför allt en bortre gräns. Det har gått så långt att Försäkringskassan som följer regeringens vilja får högre arbetsbelastning och jag tycker synd om de tjänstemän som måste reda upp sörjan som borgarna fixat.

Och trots detta ska det skäras än mer i försäkringskassan. Allt för att skapa kaos och oordning så de som behöver pengar ska bli hungrigare.

Snart är det någon som slagen vänder sig om och säger "inte mer". Då är det försent reinfeldt. Då om inte förr kommer du se vad människor som inte orkar längre, kan resa sig en sista gång och protestera.

Till er som valde denna regering så kan ni göra bot och bättring 2014

Alliansfritt Sverige
Ekot
Nyhetskanalen
SvD

Generation utanför visste vi om innan valet

Ser på "Generation utanför" på SVT. Inte förvånad och lite fundersam varför det kommer nu eftersom detta var väl känt innan valet.MC Donalds tjänar pengar
"den sänkning som Alliansen gjorde INTE har fixat fler jobb, utan bara rikare ägare av företag som nyttjar ungdomar mer (MC Donalds)."
Felräknande regeringen
"Nu äntligen finns möjligheten att räkna ut vilken lön ungdomarna kommer att få om den borgerliga alliansen får fortsätta sabba Sverige i fyra år till."
Ungdomar räkna ut er lön

Så tyvärr ungdomarna röstade i skolan för en S ledd regering, tyvärr som Generation utanför visar idag är att de äldre nu börjar mer och mer tänka på sig själva. Det är borgarna som lyckats splittra samhället. Genom att hela tiden mantra in att ungdomar kostar för mycket, är lata och ska piskas med sämre löner och vara rättslösa.

Varför vaknar du inte "Svensson" varför ställer du inte frågan till regeringen "varför?". Kanske borde göra en tunisien, Egypten algeriet makeover i Sverige?

Kommer nog bli det så snart ungdomarna inser att dom är lämnade åt sitt öde. Och vi kommer upptäcka att vi svek en hel generation, fast försent.

Sug på den borgare

Kristna är inte perfekta, bara förlåtna

Ett gammalt uttryck som jag sett mest från engelskspråkiga länder.
Men nu vill jag skriva om detta då kristna börjar få upp ögonen och se världen som den är i verkligheten.

Oftast har man fått till sig att är man kristen så borde man rösta på kd. De har kristna värderingar och står upp för dom. Som jag skrivit förut om kd så har de sålt sina värderingar och kristen etik för att få smaka lite makt.

Därför glädjer det mig att kristna nu börjar ifrågasätta kd och alliansen som förstört många liv i Sverige genom de nya sjukreglerna som utförsäkrat många och skapat oro när man som bevisligen sjuk tvingas till att arbeta annars förlorar man mycket mer.

Diakoner startar ett upprop mot utförsäkringarna och Sveriges kristna råd har inte bestämt sig (oroliga för att ta ställning). Dagen

Tycker det är starkt gjort att se konsekvensen av en politik och inte vara helt innanför ramarna utan ifrågasätter. SR

"Cirka 42 000 personer utförsäkrades i fjol under första året med regeringens nya sjukförsäkring och nu startar kyrkan ett nytt påskupprop för de utförsäkrade."
P4 Värmland

"Påskuppropet för de sjuka växer. Det gäller både manifestationer på 35 platser i landet på annandag påsk och kraven från många diakoner inom Svenska kyrkan."
Dagen om städerna

Vill du påverka Sveriges Kristna råd här är deras sida SKR

Charlotte Therese - Bloggare
Påskuppropets Facebooksida
Karta över städerna som deltar

Gräset är kanske inte så grönt på andra sidan

Debatten kring privata skolor s.k. friskolor pågår hela tiden. Överarbetande lärare med låg lön och stressiga scheman. Vinster av skattepengar som skickas utomlands.

Men eleverna som väljer detta?

Vi hör om "glädje" betyg på friskolorna som ger eleverna en felaktig kunskapsnivå när de ska studera vidare eller kommer ut i arbetslivet.

Men vad händer när en friskola fallerar totalt. Då menar jag inte den omställning som kommunerna måste göra, utan det som drabbar eleven.

ELEVER LÄS DETTA INNAN NI ANSÖKER TILL FRISKOLA:
"undervisningen blev helt slumpmässigt och vi hade ingen aning vilken sorts lektioner som väntade i klassrummet"

"Undervisningen föll ihop totalt och eleverna kom och gick utan att någon brydde sig om att registrera frånvaron."

"saknar runt 750 betygspoäng vilket hon inte tror går att läsa in på dom tre månader som återstår av terminen.
Vad händer nu?
- Halvpanik"

Artikel

Så till dig elev. Tänk lite innan ;-)

Media: EkotAlliansfritt SverigeNytt24NyheternadirektNyhetspressen

Borgarna höjer skatten för löntagarna 2011, visste ni om det?

Låter inte som alliansen. Eller hur var det nu de lovade.

alliansen sänker den skatt som syns mest, men höjer skatten som inte syns. lite plus minus noll där, men det låter fint med att gå ut och sänka skatterna. Samtidigt gör de en växling av arbetsgivaravgifterna så pengar från lönen som gått till efterlevandepensionsavgiften, sjukförsäkringsavgiften och arbetsmarknadsavgiften har sänkts. Samtidigt har den allmänna löneavgiften (eller skatt) höjts.

Förut gick socialförsäkringarna med överskott, detta tar nu regeringen till sig och sänker genom att ge dom till sig själva att leka med. :-)

Ekonomifakta:
"De lagstadgade avgifterna inkluderar också bland annat en allmän löneavgift som i praktiken är en skatt snarare än en avgift."

Så deras växling av pengarna som arbetsgivaren betalar in som skulle vara till vår välfärd enligt våra förfäder.

"Under 2011 är de lagstadgade arbetsgivaravgifterna 31,42 procent av den anställdes bruttolön. Det är samma nivå som för 2010 men vissa förändringar har skett mellan de olika sociala kostnaderna. Efterlevandepensionsavgiften, sjukförsäkrings- avgiften och arbetsmarknadsavgiften har sänkts. Samtidigt har den allmänna löneavgiften höjts från 6,03 procent till 9,23 procent."

Tänk vad fort en borgerlig regering kan plocka ner vår välfärd, samtidigt som de "värnar" om arbete. INTE arbetarna för när du väl drabbas av något står du där naken och ska till varje pris tillbaka till arbete även om du fortfarande är sjuk och dålig.

E24.se kan få till det :-)

Visst, men ibland har faktiskt kapitalism och ideologi en del gemensamma nämnare. Detta försöker Andreas Cervenka (krönikör SvD) reda ut genom en analys på E24.se.

"Vilken nordisk jätte är van vid en stadig marknadsandel på 40 procent, ett piggt produktutbud och ett självförtroende som en rysk oligark med pudrad näsa? Men vars chefer nu ligger i ett mörkt rum och skriker ut sin ångest?

Nej, jag talar inte om Nokia utan om den svenska social­demokratin."

Klart att något hänt som Andreas försöker säga. Men hur och varför?

"Ideologier och värderingar är svåra att baxa in i ett excelark. Men som organisationer betraktat verkar partier och företag följa samma cykler av framgång och förfall.

Det var trots allt bara åtta år sedan Fredrik Reinfeldt tog över ledningen av vad som då stämplades som politikens svar på Facit."
Här vek jag mig av skratt av denna roliga jämförelse :-)

Sedan kom slut klämmen:
"Det går att dra en parallell till när den sparkade Nokiachefen Olli-Pekka Kallasvuo förra året organiserade om genom att låta sina chefer helt enkelt byta jobb med varandra. Mona Sahlins laguppställning inför valet var förvillande lik den som Göran Persson förlorat med 2006."

Jag råder er att läsa hela denna analys på E24.se.
Den är mycket bra skriven och lätt att känna igen och dra på smilbanden :-)

Analysen på E24.se

Nu finns IF Metalls Siffersticka till Android

Hallon alla. Lite annorlunda inlägg på denna blogg.

Har lekt lite med Googles utvecklingsprogram och som för att testa lite har jag fört över IF Metalls "Siffersticka" till den mobila världen :-)

Nytt!!
Hade tid över idag så jag fixade till sifferstickan.
Ladda ner Sifferstickan via denna länk:

Ny Siffersticka som genom Playstore uppdateras automatiskt finns nu för nedladdning.
Siffersticka 

Denna applikation är till Androidtelefoner. Har testat på HTC Wildfire, legend, Desire och Samsung Galaxy S.

Hoppas ni kan ha användning av den eller ser den som ett komplement till er roll som förtroendevalda. Så har ni infon med er i telefonen ;-)

Tyvärr har jag inte den programmeringskunskap som krävs för Iphone, men kanske det finns något hängivet fans till Iphone 5 där ute :-)

Skicka gärna feedback och förslag via detta inlägg

Dumpning av ungdomslöner är borgarnas feltänk

Tänk om ledare och debattörer skulle sätta sig in lite i vad de skriver om. Eller kan det vara så att de inte vill det för att just få till sin egna tvist.

Mycket liv har det varit om IF Metalls avtal om "ungdomslöner" eller som IF Metall skriver
"IF Metall accepterar inte lägre ingångslöner för ungdomar på vanliga jobb och vi håller inte med om att sämre anställningsskydd skulle göra det lättare för unga att få jobb. "
Stefan Löfven
IF Metall var tvunga att tillrättavisa tidningar och nyhetsmedia för att alla trodde precis som ledaren på UNT.se att IF Metall nu minsann bidrog till att sänka lönerna för unga så de skulle få jobb.

Man kan undra med vilken beräkningsmodell de haft när de jämställer låga löner lika med jobb. Varför som jag skrivit om förut skulle ett företag anställa fler än de behöver just för att det är billigt? Om en arbetare kostade 1kr för företaget varför skulle de anställa 50 000st om de behöver 5st för att producera det som behövs?
Och om nu företaget MÅSTE ha 5st varför ska de vara billiga?

Hela RUT tänket går igen. Låga löner som tvingar arbetare som blivit arbetslösa från bra jobb, utförsäkrade från diverse system som borgarna fixat och skrämma upp dom med healingcoacher och lära sig skriva cv.

"Yrkesintroduktionsanställning är en visstidsanställning med följande särskilda regleringar.
– Varje yrkesintroduktionsanställning ska förenas med handledning och individuell utvecklingsplan beträffande arbetsuppgifter, utbildnings- och introduktionsinsatser."
IF Metalls avtal
Det är annat än låglönedumpningar som regeringen är på väg att införa.

Arbeta och håll käften om du är i Fas 3

Regeringen med deras aggressiva arbetslinje som gäller för de som inte blev födda med silversked i munnen, når nu nya lågvattenmärken. Med oseriösa lycksökare som "stjäl" våra skattepengar genom något som regeringen sanktionerat, kan vi kalla det för att "utnyttja systemet", eller?

När nu också någon protesterar och vill berätta om det oseriösa så blir de avsängda från arbetsförmedlingen med regeringens godkännande enligt lag.

Från Löntagarbloggen:
Hans Johlgren som placerats i FAS3-åtgärd hade blivit polisanmäld för att han kritiserat sin FAS-3 anordnare, Det snabbt växande företaget Personalstrategerna.

Dagen efter Östnytts inslag blev Hans avstängd från arbetsförmedlingen. Personalstrategerna skrev till arbetsförmedlingen följande mening.
"Hans har idag tagit hit Östnytt till FAS3-projektet. Mitt önskemål är utifrån detta att Hans inte längre deltar i FAS3."

Arbetsförmedlingen lutar sig mot följande paragraf i lagtexten för Jobb- och utveckliningsgarantin.
15 § En anvisning till programmet ska återkallas om den som anvisats
1. avvisar någon insats inom programmet eller någon annan arbetsmarknadspolitisk åtgärd, avvisar ett erbjudande om lämpligt arbete utan godtagbara skäl, inte redovisar sina jobbsökaraktiviteter eller inte har regelbunden kontakt med en arbetsförmedlare,
2. missköter sig eller stör verksamheten, eller
3. uppfyller ett nytt arbetsvillkor.

En anvisning till programmet ska också återkallas om det i övrigt finns särskilda skäl för att återkalla den. Ett beslut om återkallelse gäller omedelbart. Förordning (2009:8).
Eller hur oproffsiga Personalstrategerna är egentligen:
"Alltså fick jag adresserna till alla arbetslösa som den här coachen har hand om (och således en hel del namn), och alla de fick min e-post adress (och namn)."

"Vi har möten en gång i veckan och nu har de infört ett system där man får en bonus i form av en leksakspeng när man har varit på en intervju eller har sökt ett jobb"


"Personalen på AF i Motala upplever att en del jobbcoacher inte fullföljer de bestämmelser som gjorts när det gäller bland annat stöd för den arbetssökande."


Fler om FAS 3 och yttrandefrihet:
SVT
Roger Jönsson skriver om andra som råkat ut för samma sak på Jobbfabriken.
Röda berget - Yttrandefrihet och FAS 3 går inte ihop
Storstad - Dålig start på dagen
Alliansfritt Sverige - Kritiserade FAS 3, polisanmäldes och stängdes av från arbetsförmedlingen
Fasan - Berör yttrandefriheten endast rondellhundar?
BonaSignalen

Borgarna är för segregering

Det vi arbetarklassens människor måste inse är att borgarna aldrig är vi. De klär sig alldagligt lovar hjälpa arbetarna genom att sänka skatter, och tyvärr går majoriteten på detta. Det som inte syns är att de med täljkniv skär bort bit för bit av vår gemensamma välfärd för att skapa ett samhälle som dom vill ha.

Lågavlönad, oskyddad och outbildad arbetskraft som ska serva de med bra betalda jobb. Och vara rädda att förlora smulorna från herrarnas bord.

Grunden till detta lägger man i tidig ålder, just det i skolan.
1992 började resan mot ett mer segregerat samhälle som skulle splittra upp oss i olika småklasser och början mot söndringen av vår välfärd började.

Lyssnade på detta i bilen och fick nytt bränsle. P1

Visst Socialdemokraterna (1994) plockade inte bort det, men stramade upp det som bildtregeringen genomförde 1992. Vi kan inte säga nej till friskolor och överklagan har nog ingen effekt. Nu "pushas" allt på för att påskynda segregeringen och att "tillsammans" tänket försvinner fortare. Och möjligheter för investmentbolag att plocka svenska folket på deras skattepengar.

"nu är kollektivismens tid slut." som carl bildt sa 1992

Dock finns det vettiga inom borgarna i det kommunala. Så allt hopp kanske inte är ute, eller?


Aftonbladet
Wiki

En ny chans enligt jan björklund är socialen

Läser idag om Samuel Sandelin som utnyttjades av folkpartisten jan björklund som ett politiskt slagträ för att visa att den borgerliga alliansens arbetslinje ger människor en ny chans.

Kan ju hoppas att alliansen också ser hela kedjan och därmed ser till individens förutsättningar . . . . vissta ja, det är alliansen som regerar där alla som har fått bidrag genom beslut p.g.a. en orsak, nu ska utförsäkras och tvingas ta jobb som inte finns eller inte klarar av, för att överleva. Arbete ger frihet.

"Jan Björklund har ingen aning om min problematik. Regeringen har bara försämrat situationen för sådana som mig, säger han."

"Med regeringens politik dras alla utförsäkrade över en kam. Regeringen har fullkomligt övergett sitt ansvar."

Aftonbladet

Är någon förvånad över alliansens populism som lovar guld och gröna skogar, sedan rycker bort tillvaron för de utsatta.

Glöm INTE detta vid valet 2014

Saknas nog lite pommes i hans Happy Meal


Det saknas nog lite pommes i denna killes Happy Meal ;-)

Från Alliansfritt Sverige:
Tidsfråga: Nu börjar röster i Alliansen ifrågasätta barnbidraget. Argumenten är absurda. Först ut är Thomas Bäcklin, folkpartistisk fritidspolitiker. Så här skriver han på Skriv P1:
Det är dags att begränsa samhällets främjande och åtagande för högre barnafödande. Detta system är orättvist, onödigt, omoraliskt och ohållbart. Syftet sedan det infördes 1937 har pendlat allt mellan att stödja fattiga familjer till att få upp barnafödandet. Det står dock inte skrivet i sten att man måste få obegränsad subvention från alla andra i samhället för att man har valt att ha många barn, likväl som hög befolkningstillväxt ur global synpunkt utgör ett av de största hoten mot jordens framtid.

Barnbidraget: Hotet mot jordens framtid.
För det första. Den stora befolkningsexplosionen globalt, utgör ett konkret hot mot jordens ekologiska system. Den leder till att koldioxidutsläppen ökar snabbt, som förändrar klimatet och som i sin tur minskar den yta där man kan bo utan att drabbas av katastrofer. Haven fiskas ut, jorden eroderar, skördar blir allt mindre, urskogarna - jordens lungor - huggs snabbt ner. De fattigaste länderna drar ett stort lass i att minska barnafödandet, föda befolkningen och samtidigt minska de skenande koldioxidutsläppen. Att i det läget lyxigt ge stora ekonomiska incitament i Sverige för högre helt obegränsat barnafödande är direkt stötande orättvist, omoraliskt och ohållbart.

Barnbidraget. Lyxigt.
För det tredje. Det är direkt kontraproduktivt mot arbetslinjen att ge incitament till överdrivet stora barnfamiljer. En familj som ska dra runt fem, sex, eller upp till tio barn, kräver en fullständig frånvaro från arbetslivet av minst en av föräldrarna.
Barnbidraget. Hot mot jobben. Värt att notera är att Folkpartiet i Stockholm har infört vårdnadsbidraget för att folk ska vara hemma med barn.
För det fjärde. I familjer med många barn, får alltför ofta de äldsta syskonen dra lasset att ta hand om de yngre syskonen, eftersom föräldrarna inte orkar eller har tid att sköta sitt föräldraansvar. De måste därmed ta ett vuxenansvar alltför tidigt i sin barndom.

Barnbidraget. Snor barndomen från storasyskon.
För det femte. Det kan tyckas vara orättvist att man helt obegränsat skickar pengar från samhällets sida till dem som har valt att ha stora barnfamiljer, med pengar från många andra, som har valt bort möjligheten att ha barn eller de som av olika skäl inte kan få barn.

Barnbidraget. En skymf mot de som inte kan få barn.

Det är återigen värt att notera är att Folkpartiet i Stockholm har varit med och infört vårdnadsbidraget för att folk ska vara hemma med barn.

Integration enligt borgarna

Inte för att vara fördomsfull, men lite i vad Percy Nilegård hade emot att åka röd linje till Danderyd symboliserar nog en del av hur borgare egentligen tänker kring integration när kameror och journalister inte finns på plats."I svensk politik och debatt används ordet ofta för att beteckna den process där invandrare får medborgarskap, etablerar sig i det svenska samhället, och där det svenska samhället anpassas efter den förändring i befolkningssammansättningen som invandringen innebär. Begreppet står i kontrast till assimilering som betyder fullständig anpassning till majoritetens kultur."
Wiki

DN
Aftonbladet
Sydsvenskan
GP

30k är lite för några, men mycket för många

Jag vet att det är svårt att förvånas i dagens Sverige. Vi hör konstant om försämringar som gör människor deprimerade. Till och med att läkare nu har diagnos för det: Försäkringskasseutlöst depression.

Vet inte om man ska vara glad eller ledsen, men moderaterna i Österåkers kommun vet att livet måste fortsätta som vanligt
"När den moderata kommunalpolitikern Ingela Gardner Sundström skulle tackas av så kostade det skattebetalarna någonstans mellan 200 000 till 250 000 kronor."
SR

Men hallå, en ordentlig fest är väl alltid kul, eller? Som hennes självporträtt som gick på 30 000kr av skattebetalarnas pengar.

De fuskare och lata som regeringen var emot 2006 och framåt visar bara att sjuka, riktigt sjuka som enligt flera läkare inte kan jobba nu måste leva på existens minimum för att borgarna ska få festa och ge varandra gåvor. Detta accepterar vi svenskar, varför?

Eller som en facebook vänn skrev i sin logg:
"Om det nu är lagligt att försvara sig fysiskt mot misshandel och ren stöld av personliga ägodelar. Är det då olagligt med revolution i ett Sverige styrt av borgare?"

Vem vet, det finns en gräns för vad människor tål. Och ska rika komma undan med att slå undan fötter på sjuka, arbetslösa och ungdomarmåste man satsa på polis för att upprätthålla ordningen. Ganska logiskt eller hur, nu när cancersjuka måste sälja sina barns saker för att ha råd. Eller som reinfeldt säger
"Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt ska inga standardkrav skattefinansieras"DN om avtackningen
Alliansfritt om festen

Wasted cash 2.1

Förvånad är man inte av mygel och bluff regeringen som gynnar kriminella och de som vill utnyttja samhället.Istället för att ge människor en bra utbildning och ett bra stöd i livet.

Jobbcoacher . . . . ja jag vet att det är tjatigt, men varför tiger du som läser detta? Varför inte skrika lite och visa regeringen att den slösar pengar på allt utom de som behöver det. Mer till dom rika är regeringens paroll.


ETC
I Stockholms län har 332 privata företag avtal med Arbetsförmedlingen. Notan: nästan en kvarts miljard.
...

Arbetslösheten fortsatte att öka i Stockholms län förra året. I december 2010 stod 113 050 stockholmare utan arbete.
...

Sedan augusti 2009 har jobbcoacher, både anställda av Arbetsförmedlingen och privata, arbetat med att motivera främst de som nyligen blivit arbetslösa att söka nya jobb. Vid årsskiftet lade Arbetsförmedlingen ned myndighetens egen jobbcoachverksamhet, men de externa privata coacherna är kvar. I dag har 332 personer och företag i länet avtal med Arbetsförmedlingen.

...

Av landets drygt 800 jobbcoachföretag verkar över 40 procent i Stockholms län. För att arbeta som jobbcoach krävs varken formell utbildning eller certifikat. Företagen anlitas genom upphandling, som vid årets slut beräknas ha kostat staten tre miljarder kronor. Oseriösa jobbcoacher har avslöjats med att använda ovetenskapliga metoder som hypnos, healing och hjärntvätt.
...

I Stockholms län har hittills 23 000 arbetssökande fått stöd av jobbcoacher. Av dem har cirka 37 procent fått ett arbete 90 dagar efter avslutad coachning. Satsningen har hittills kostat staten 214 867 215 kronor. Det finns hittills inga belägg för att den här investeringen ger mer jobb än om pengarna hade lagts på utbildning, enligt de två granskningar som har gjorts av Arbetsförmedlingen och revisionsfirman Ernst & Young.

Alltså ovetenskapligt trams för 250 miljoner.
Föregångsstaden Stockholm!


Alliansfritt Sverige: Jobbcoacher för 3 miljarder
DN
Nytt 24.se
DagensPS
SVT 1
SVT 2
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2

Reklamfilm för ministrar istället för ambassader

Ja vad annars ska man använda skattemedel till om inte för egen nytta.
Hoppas att ni som röstar börjar förstå ett o annat.

Alliansfritt Sverige:
PR-TRICK. Regeringen ska dra ned på regeringskansliet. Det har de inte så stor lust med. Så de sparar även på ambassader vilket de började med redan 2006.

Många av oss har varit oroliga för att regeringen skulle bli tvungen att sluta med sina idolfilmer på ministrarna. Men som tur är köper regerigen in PR och liknande tjänster för 30 miljoner (här in räknas inte Verklighetsministerns 5 miljoner).

En del av dessa pengar går till Innehållsproduktion för rörlig bild. Det låter fint. I verkligheten är det här vad skattebetalarna står för:

Ambassader läggs ned i viktiga exportländer. Men vi kan alltid trösta oss med fler idolilmer. Det är nästan lika bra. Det är viktigt att prioritera. Föregångslandet Sverige.

Sjuka & fattiga får bära arbetare & rika

Det var ju ingen hemlighet innan valet 2010 att borgarna förstört välfärds Sverige så till den grad att arbetarna som förr värnade om arbetslösa (löftet), sjuka och alla andra som hade fått otur i livet. Nu värnade om sin egna plånbok. Detta som nu aktualliseras är barnfattigdomen som inte var okänt innan valet 2010.

Det var och är ingen hemlighet att borgarna vill ha det så eftersom de gör det på uppdrag av näringslivet som vill sänka lönerna eftersom de tror att monotona och innehållsfattiga jobb är modellen. Och då är det bara lönen som sätter nivån inte kunskap och kompetens.

Jag får ibland ett tack för att vi inom IF Metall har sänkt avgiften. En straffavgift som reinfeldt införde för att bestraffa de A-kassor som hade flest arbetslösa. Det betydde att IF Metallare fick 300kr i höjd avgift. Denna avgift går till reinfeldt och hans gelikar att göra vad dom vill med. Det går INTE till A-kassan för att hjälpa våra kamrater.

Sänkningen som nu genomfördes från 300kr till 75kr är ett resultat av att våra kamrater utförsäkrats ur systemet och nu får bidrag inom Fas 3 eller socialbidrag.

Är det rätt?
Kan vi upprätthålla "löftet"?

Nej troligen inte och det är reinfeldts (fackföreningskramaren) idé. att sänka välfärden så kampen om jobben blir högre och är du hungrig så gör du vad som helst för att få jobbet (Lex USA).

Så Svensson, bli inte överaskad över ökad kriminalitet och hårdare och kallare Sverige.

Frågan är: Skulle du snatta/stjäla om dina barn var hungriga eller blev mobbade för att gå i trasor på skolan. Skulle du begå brott för att få råd till din eller dina närmastes medicin.

Tänk en gång till när du röstar 2014. Och nej det blir inte bra om du röstar på Socialdemokraterna i kommun och landsting och sedan på alliansen i riksdagen ;-)

Svt-Debatt
Aftonbladet-Debatt
SvD
Aftonbladet
Svt
Svt-Malmö

Känner ni någon som har barn hos EDICON?

Börjar bli tråkigt att höra allt sjabbel och regeringens flathet, allt som har att göra med privata skolor och deras etableringar, utreds istället för kraftigt agerande eller återinförande av kommuners VETO!!

Vi vet att det varit många artiklar kring hur privata skolorna bedrivs. Hur lågavlönade nyutexaminerade lärare får stora klasser, och allt i ett försök att tjäna pengar på våra gemensamma pengar.

Att vara dömd som pedofil får man INTE jobba inom dagis/förskola. men starta en och vara ägare går kanske bra? Vem vet. Ingen verkar kolla vem som startar skolor numera och alliansregeringen införde fri etableringsrätt och fråntog kommunen veto. Allt för att skumma företagare och inkompetenta ska få tjäna skattepengar.

Men sjuka, arbetslösa och ungdomar ska man trycka ner.

Vi kanske behöver lite Tunisien och Egypten stämning innan vi kan göra något åt denna dynga!

Media: Tv4SydSvenskanSvDSR, Ekot