Ladda ner Schysta appen


Hitta restaurangen med kollektivavtal
LADDA NER SCHYSTA APPEN
Siffersticka IF Metall Android

Att gå ur Broderskapsrörelsen är feltänk

Försöker förklara för medlemmar på IF Metalls utbildningar att om de tycker allt är fel så är inte lösningen att gå ur organisationen. Många resonerar som i valet till riksdag m.m. att "de är lika goa kålsupare allihopa", sedan skiter man i att rösta och därmed påverka.

Hur påverkar man?
Jo, genom att rösta, bli medlem och engagera sig om man nu tycker att det är fel på saker och ting.

Broderskapsrörelsen har som det nu framkommit två!!! manifest. Ett för Kristna och ett för Muslimer. Där då HBT frågan är som bortblåst i det muslimska manifestet. Frågan här som jag vill belysa är inte vad som är rätt eller fel utan som jag inledde med, nämligen vem kan påverka?

Jag tänkte över mitt medlemskap i Broderskapsrörelsen i ca: 10sek. Sedan vill jag vara en som påverkar och då för att påverka och vara med i beslut så måste man vara medlem. Om man nu inte är modebloggare eller stor ledarskribent med tangentbordets skicklighet.

Jag kommer att fortsättningsvis vara med Broderskapsrörelsen och försöka få de som är ledare för denna organisation att förstå felet med TVÅ!! olika manifest för EN!! organisation.

Förslag:
Vi benämner oss "Sveriges kristna Socialdemokrater" med ett Manifest för Kristen Vänster. Och det vore enklast om muslimerna bildade "Sveriges muslimska Socialdemokrater" med då sitt egna manifest och utan att vara en "under organisation" till den kristna vänstern? Måste väl vara heltokigt?

Förstår dock ledningens agenda att vara de som "sammanför två stora religioner till en organisation" och de är inte lite ambitiöst, och det lyckades inte eftersom vi spelar inte med samma spelregler (olika manifest).

Gör om, GÖR rätt!!

SR - Då Broderskap öppnade upp för Muslimer
SvD - Debatt som synlig gjort feltänket
SvD - Ytterligare

Självmordsregeringen lyssnade inte!!

Facit efter ett år, 50% ökning av självmord genom överdosering av receptfria läkemedel. Som nu kan köpas i ett närköp nära dig.

Jag säger inte att självmord genom värktabletter helt kunnat undvikas, men exponeringen av dem och tillgängligheten har ökat. Precis som läkemedelsföretagen ville och konsekvensen med detta är att troligen en kväll lite på fyllan ledsen att någon gjort slut kan man enkelt gå till närmaste affär och köpa två pack panodil, resten fattar ni.

Var inte detta en av farhågorna med att släppa allt fritt och låta individen "fritt få välja". Borgarnas syn på frihet har ett pris. Människor som mår dåligt och får inte hjälp eftersom skattepengar inte finns kvar till att stärka upp vård och psykiatrin, tack vare alla RUT och inkomstskattesänkningar. Man dränerar våra skyddsnät för att de rika och de som har jobb ska få lite extra.

Vart tog ansvaret för kommande generationer vägen? Borgarna verkar tänka som ett företag, kvartals vis. D.v.s. bra siffror nu för stunden, inget ansvar för framtiden.

Så nu efter ett år med avreglering ser vi en 50% ökning av självmord hos unga med värktabletter. och nu snart får tonåringar även dricka alkohol enligt nya lagen 1/1-11. Samtidigt som skatteinkomsterna minskar och vinster från statliga bolag för dessa säljer de ut (V&S).

Kontentan av borgarna är:
Alkoholiserade värktablettsmissbrukande ungdomar som har svårt att få ett fast jobb och slås ner av polisen (deras anslag ökar). Börjar likna USA allt mer. Snart kommer de första "isolerade samhällena" med stängsel och vakter för att skydda invånarna mot verkligheten.

Svensson VAKNA, se vad de gör med Moder Svea. Borgarna dränerar henne och kastar henne åt vargarna. Vakna, innan det är för sent.

SvD - Danmark har redan insett felet
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2
SvD 1
SvD 2

Regeringen: Försäkringskassan ska vara Gud

Att råda över människors liv är det många som vill. Exemplen är många och i dagarna finns det några som utmärker sig. Som Nordkorea och Burmas diktaturer. Sverige är på god väg att trycka till sin befolkning på liknande sätt.

Arbetarklassen och överheten är de som ska gynnas. De som inte klarar av att arbete är samhället till last enligt regeringen och ska inte ha några rättigheter.

Nu varnar, som förut läkare för att regeringen driver på sin "slå på de som är svagast" metod. Nu vid årskiftet ska Försäkringskassans ord väga tyngre (än mer) än vad en läkares och andra mer insatta. Detta enligt regeringen:
"bedömningarna ska bli mer i enlighet med den nya sjukförsäkringen."
Vem ska plocka upp handsken och utmana detta system som systematiskt slår på de som inte är friska enligt läkare, men som regeringen enligt direktiv till Försäkringskassan, ska prövas mot allt som kan liknas vid arbete även om det inte finns.

Eller som den MS-sjuka Martin:
"För två år sedan tvingades han sjukskriva sig från jobbet på DHL:s lager.
I januari i år utförsäkrades han och tvingades anmäla sig som arbetssökande hos Arbetsförmedlingen trots intyg från läkare om att han inte är kapabel att arbeta."
Vad är det med vårat samhälle? Varför tillåter vi detta? Är det det yttersta tecknet på den "berömda näven i byxfickan"?
Vi har Linda:
"sitter i rullstol, delvis förlamad.
Sedan september i år har hon inte längre någon ersättning från Försäkringskassan. I stället har hon varit inskriven på Arbetsförmedlingen. Men all tid har gått åt till rehabilitering."
Allt detta för att regeringen vill att Försäkringskassan ska ha makten för det är egentligen regeringens förlängda arm och de som inte sköter sig vet ju hur det går för arbetslösa.

Läkarna varnar (Metro), men folket tiger och är tysta. Nu är det jul och man skänker en liten tanke till de behövande, kanske till o med ger en slant till att hålla grytan kokande. Allt för att döva sin känsla av skuld.

Nu efter nyår så blir det ännu värre för de mest utsatta i samhället.

Nu kära läsare vill jag be er att reagera, regera med kraft. Skrik ut detta!! Vi måste få en förändring, det måste bli ett slut på den borgerliga alliansens lögner om sjuka som älskar att leva på bidrag. Detta (sjukförsäkringen) är något som man inte vill önska sin värsta fiende, men ibland helgar medlen målen.

Nu vid juletider vill jag tacka de från den borgerliga alliansen som lämnat sina uppdrag och/eller parti p.g.a. att ni sett de orättvisor denna regerings politik medför. Tänk att det finns människor som har ett samvete!! Tänk på det kd-väljare.

Eskil dumförklarar skolornas kökspersonal

Kan inte mer än att beklaga för ett så felriktat slag mot den djurhållningspolitik som Eskil Erlandsson gör, genom att skapa tjänster i ett "nationellt kunskapscentrum" som ska svara på frågor kring hur mat ska lagas.

Eskil säger att:
"Jag tror att det många gånger beror på att personalen inte har tillräckt mycket tid och ibland också kunskapsbrister"
Så vilka har skolchefer anställt i köken som gör att regeringen tar på sig spenderarbyxorna och minsann ska lära dem göra mat. Och tror Eskil att skolpersonalen får MER tid att sitta i telefon och ringa till ett "kunskapcenter"?

Käre Eskil, det är bättre att du återinför kadmiumskatten så bönderna slutar förgifta barnen i skolan. Gör om kontrollerna för djurhållning som du slog sönder och därmed indirekt gjorde det möjligt för bönder som missköter sina djur att fortsätta.

Skolorna idag har bra riktlinjer när det gäller mat och många har också närproducerat som mål. Och jag i motsatts till Eskil, tror att de som anställts och/eller jobbat länge har kunskap om hur man lagar mat. Det är pengar att köpa in bra råvaror som är hindret p.g.a. besparingar som måste göras för att regeringen drar ner på allt så kommunerna får högre kostnader.

SVT

sverigedemokraterna och borgarna bär skulden

Att avstå från att rösta är också en markering. Speciellt när det är jämt vid röstningen. Tyvärr så visar sverigedemokraterna att de också skiter i de svenskar som byggt upp Sverige. De som enligt sverigedemokraterna är dem som ska hållas högt upp. sverigedemokraterna har lyft upp den arbetande svensken och vill verka för att ge de som varit med att bygga upp vårat samhälle ett bra liv.

Därför är det otroligt att de avstod från att rösta med oppositionen om att bl.a. ta bort tidsgränsen från sjukförsäkringen. Många är de svenskar som givit sitt liv för sitt arbete, och tyvärr bokstavligt. Många människor blir sjukskrivna p.g.a. sitt arbete, alltifrån stress,krosskador, förslitningar, kemiskaämmnen till amputationer.
Det finns även de som utvecklar sina sjukdomar på fritiden.

Men varför måste man bli frisk på ett år?
sverigedemokraterna och den borgerliga alliansen borde få Nobelpris i medicin eftersom de har botat sjukdomar och skador inom ett år. Detta borde någon skriva till en medicinsktidskrift för att uppmärksamma. Tänk hela världen har bara ett år av sjukdom?!?!?

Tyvärr är inte världen så utan denna sjukförsäkring och nu dess existens som garanterats med sverigedemokraterna gör livet mycket svårt att leva för de som drabbas.

Till dig som röstade på borgarna och sverigedemokraterna:
Jag vill att du åker till en arbetskamrat som är sjuk länge och ser hur han/hon mår. Ge gärna en blomma. efter ett år sjukdom kan du åka dit igen och önska honom/henne lycka till i livet.

Hade jag röstat på m, fp, c, kd, sd så skulle jag sova ännu sämre än jag gör nu, men det är ju valfrihet att skaffa kompletterande privata sjukförsäkringar, som borgarna brukar säga (om man har råd)

Kommunalarbetare
Aftonbladet
Aftonbladet - Reformen ligger fast
SvD
DN
DN - Läkare varnar

reinfeldt: Jag vet vilka tv-program du vill ha

Som ett brev på posten likt alla andra diktaturer införs nu ytterligare kontroll över de svenska folket, som fortfarande tror att reinfeldt är en liten kul gubbe som vill arbetarklassens väl o ve.

Men genom att öka kontroll över media, vilket de borgerliga hade varit vansinniga om det hade varit ett Socialdemokratiskt förslag. Kan nu renfeldt med hjälp av tjänstemänn sätta stopp för satsningar SVT vill göra. Lite grundlags vidrigt eller hur?

Detta skiter naturligtvis arbetarna som tycker om reinfeldts nedmontering av välfärden. Men snart har vi Vitryssland inpå knutarna, med en allt hårdare kontrollerad media.

"Nu ropar ni varg"
Nja, mer som en kniv, som hugger arbetarna i ryggen genom att tillåta mer alkohol (1/1-11), hårdare kontroll av media så fyller man tomrummet som saknas när välfärden är nedmonterad, just det, mer poliser måste till för att skydda "samhället" eller regeringen mot demonstranter och andra avarter som vill förändra.

Vet att det är mycket svart framtid jag målar upp, men 4-8år om ingen vågar bryta detta vid nästa val, om vi har ett val då ;-)

VÄLJARE, Sveriges folk, VAKNA gör er röst hörd! Hjälp de som utförsäkras från sjukförsäkring och a-kassa, hjälp ungdomar få jobb till kollektivavtalsenlig lön. Vi måste hjälpa människor som på ett eller annat sätt fått otur i livet. Nästa gång kan det vara du som vill ha hjälp.

Alliansfrit Sverige
DN
DagensArena

Sverige, ett land i kris

En studie från SCB och Barnombudsmannen visar att vi har inte samma "inkomstskydd som tidigare och för en ensamstående förälder utan jobb är risken större än tidigare att hamna i ekonomisk utsatthet. Detta säger den lokala tidningen Nyheterna (online artikel finns inte vid detta inläggs skrivning).

I Oskarshamn har Nyheterna också grävt fram lokala siffror. som visar att fram till mitten av december är det 307 barn som ingått i hushåll som är beroende av socialbidrag.

Detta enligt Nyheterna är 14 fler barn än under hela förra året. Efter Jul och nyår kanske fler får söka i januari då räkningarna från Julklappshandeln kommer?.

Socialnämnden ser ut att få betala 20 miljoner kronor i försörjningsstöd (socialbidrag, ett underskott på 7 miljoner.

Vad har hänt med det svenska folket som förut har genomsyrats av solidaritet, börjar rösta och välja en osolidarisk och individbaserad politik. Genom den borgerliga alliansen systematiska nedmontering av vår välfärd börjar de som är utanför arbetsmarknaden genom olika händelser i livet få det sämre. Är detta den politik som vi vill ha, eller har vi lurat oss själva genom att vi mår gott när vi får lönekuvertet, och mår extra bra när vi får ge en slant till välgörenhet.

Är det detta som kd vill att vi ska kunna göra avdrag för, hjälpa till de som inte får ta del av Sveriges utveckling och inkomst. När välfärden är borta.


Blogginlägg 1
Blogginlägg 2
SCB

Socialdemokraterna och Lobbyism

Måste faktiskt berömma Svenskt Näringsliv och alla andra gelikar som lyckats dupera ett utåt sett stabilt arbetarklass parti som Socialdemokraterna. Att efter hundra år av en politik som gynnar arbetare, arbetslösa, sjuka, ungdomar, barn, föräldrar även företag (annars skulle de inte finnas några) så har Svenskt Näringsliv lindat höga politiker inom Socialdemokraterna runt sitt finger.

Som de säger på jobbet, "alla har ett pris, bara frågan hur mycket" oftast så brukar man säga den meningen när de talar om mer njutnings hållet, men nu bedriver ju vissa politiker "hor" med Svensk Näringsliv så det är så nära sanningen man kan komma, eller?

Ska inte bli långrandig eller uppfinna hjulet två gånger. Så nu skickar vi in ett inlägg från Peter Högberg som beskriver allt i mer rumsrena termer.
----------------------------------------
Sitter i soffan, familjen sover och mina tankar vandrar kring gårdagens nyhet. Vill lämna den men det gnager och den gamla Hoola bandoola låten ”Vem kan man lita på?” gör sig påmind. Så det blir en skriva av sig postning.

Åter så kan man inte rikta någon ilska gentemot Svenskt Näringsliv (SN) som bara gör sitt jobb som den lobbyorganisation den är. Sedan att de likt med många inom LO-familjen driver på med gårdagens frågor för att lösa morgondagens problem är en annan fråga.

När det gäller lobbyismen så är det något som vi får leva med och det är både av godo och ondo. Men det finns saker att göra. Och en stor vinnare på det är de lobbyister som rör sig i maktens boningar. I EU finns en öppenhet kring detta. Det är lite märkligt då den rådande kulturen annars är att stänga igen. Men inte här och det uppskattar jag.

Att påverka de som styr är nog ett av världens tidigaste yrken. Sedan jag blev politiker så har påverkan av organisationer, företag, myndigheter och privat personer varit min vardag. Jag har dagligen jobbat med gränssättningen. Vad är ok påverkan och vad är det inte. Linjen är svår och en regel är svår att ha. Sedan är det skillnad på påverkan och påverkan. Som politiker har jag ett uppdrag att lyssna på omvärlden och ska påverkas av den. Men om det alltid blir till en viss favör så är jag illa ute. Så mitt i allt subjektiva som politiker ska jag förhålla mig objektiv till den information som kommer mig till dels. Jag ska värdera den och utifrån det bilda mig en uppfattning. Jag har då också en skyldighet att vända på myntet och syna baksidan. Här vill jag hävda att det är många som inte orkar med det. Jag brister säkert själv också på denna punkt.

Så med denna soppa som jag nog vill kalla gårdagens nyhet så hoppas jag på lärdomar mot öppenhet. Sedan som flera har varit inne på så blir man besviken på människor som man litat på. Frågan blir om de tycker som de gör eller om åsikten är betald. En fråga som jag inte längre kan vara säker på. Men en sak är säker att det som jag skriver här kostar mer än det lönar sig. Så mina åsikter kostar mig och inte får jag betalt för dem eller några andra.

Det som jag nu med de valanalyser som gjorts är att den jag vet att man kan lita på är den som gjorts av den Öppna Kriskommissionen. Valanalyser och framtidsförhoppningar gjorda på ideella timmar med nyfikenheten och vänskapen som enda betalning. Avslutar med just ”Vem kan man lita på”
------------------------------
Aftonbladet 1
Aftonbladet 2

Var tacksam, om du är arbetslösa / moderaterna

Tyckte detta inlägg som IndustriBloggaren Kaj gjort är bra och behöver uppmärksamhet.
Dock plockar jag bort en del kraftuttryck ;-)
--------------------------------------
Den långtidsarbetslöse har sig själv att skylla eftersom han/hon har visat sig vara värdelös på arbetsmarknaden. Därför borde därför bör den arbetslöse också vara väldigt tacksam när en snäll arbetsköpare (eller snarare arbetstagare, eftersom han/hon inte köper någon arbetskraft!) låter denna så värdelösa individ utföra arbete på sin arbetsplats. Mot en ersättning från samhället givetvis.

Dessa fräscha åsikter hämtade direkt från 1900 kallt luftar den Helena Rivière, tidigare moderat ledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott, i en debattartikel på Newsmill:
Är det otänkbart att begära lite positiv respons av människor som fått del av arbetsmarknadspolitiken med alla dess insatser?
[...]
I den anda av socialdemokrati som fortfarande omger oss är svaret på alla Tomas Rambergs frågor att alla människor ska kunna leva som alla andra (på skattebetalarnas bekostnad). De ska vara opåverkade av sin arbetslöshet (och däri ligger också frånvaron av en slutgräns för a-kassan). De ska anställas och få lön som alla andra även om de i åratal visat sig vara icke anställningsbara med normala mått mätt. (min kursivering)

Att man ska bocka riktigt djupt också skriver Helena Rivière visserligen inte rakt ut men det kan väl ändå ses som underförstått.

Som om inte detta vore illa nog så är det fler som luftar idéer i samma fräscha anda när den franske professorn Pierre Cahuc som jobbat med långtidsutredningen presenterade delrapporterna på temat "att skapa arbeten". Avskaffa turordningen var ett av de innovativa förslagen och dumpa lönerna för unga och äldre ett annat.

Kampen är uppenbarligen väldigt långt från över!
Kajs inlägg
---------------------------------
Nu efter valet börjar de komma med olika idéer, och alliansen kan köra igenom rätt mycket i riksdagen eftersom sverigedemokraterna är starkt fackföreningsfientliga och blir då tungan på vågen som slår över till Sveriges och arbetares nackdel.

Pierre: Låt arbetsgivaren säga upp vem som helst

Det var väl detta som vi trodde skulle komma som ett berömt brev på posten. Nu har en utredning som den borgerliga regeringen beställt visat att turordningsreglerna som regleras i LAS inte är effektivt utformat.

Den oro människor har för att bli arbetslösa kommer växa sig större och arbetarna kommer göra vad arbetsgivaren säger utan att våga protestera. Det var denna utveckling som majoriteten av väljarna valde genom att rösta på alliansen.

Vi som varnade för detta är så trötta på att säga "vad var det vi sa!!!!"

Läs gärna och googla runt och ta reda på hur de som är arbetslösa har det innan ni röstar nästa gång.

SvD

De som röstar på borgarna är de skrupelfria

Nog har vi märkt debatten kring att det är helt ok att komma in till Sverige bara man har en anställning. Och har man inte anställningen längre så får man åka tillbaka till sitt land.

Flera har rösterna varit att detta är ren o skär människohandel. Där människor utnyttjas och vågar inte göra något för då åker de hem. Men det tycker inte regeringen. Nu efter ett tag kommer det fram det som de flesta med en rätt okej IQ kunde räkna ut. Invandrarna utnyttjas och tvingas jobba mer än vad som är normalt.

moderaterna som "värnar" om den Svenska Modellen, skrattar arbetarna i ansiktet. Några som drabbats är Mostafa och Morteza som kom till Sverige i mitten av september. Nu när en av dom blivit skadad, slår man larm (DA).

Kontentan av regeringens lag är att arbetsgivaren sparkar dom och kastar ut dom från deras bostad som arbetsgivaren äger och sedan tar migrationsverket över och hjälper arbetsgivaren genom att utvisa Mostafa och Morteza. D.v.s. håller du inte käft trots att du utnyttjas grovt och skadas på jobbet så hjälper Migrationsverket arbetsgivaren och kastar ut dig. Hur Svenskt Näringsliv får detta till att "det breddar kompetensen" får jag inte till att gå ihop. Tacka vet jag lite motstånd då många vill få stopp på dessa dumheter (LO) (LO-tidningen)

Är det någon som ser ett problem här?!?!?!?

Vakna, se hur borgarna kör sönder Sverige. Och var vaksamma på de krafter som egentligen styr regeringen (se IF Metalls s.k. verktygslåda)

Annan läsning:
Svenskt Näringsliv som vill luckra upp allt
Hela Hälsingland skriver om facit av lagen
DN - som går emot Svenskt Näringslivs "tro" på breddad kompetens
Sedan DN igen om att det finns oseriösa arbetsgivare som regeringen blundar för genom att inte täppa till hålen i lagen

Krisen gör Svensson till brottsling

Snacka om felprioriteringar. Den borgerliga alliansen och moderaterna i synnerhet har hitta fuskare överallt. Inte undra på när borgarna fuskar, kanske mest?

Nog om detta. Nu vill moderaterna i Stockholm göra sitt för att hitta fuskarna. Genom att bygga om "spärrarna" och försvåra för plankning i tunnelbanan kommer man tjäna massor. . . . eller inte. För de som vill, plankar ändå trots ombyggnaden. Film om plankning. 265 MILJONER ska detta kosta, trots att plankningen ligger på samma nivå där man byggt om.

Problemet är också att den ekonomiska utslagningen som den borgerliga alliansen bidragit till har gjort "vanliga" människor i kris börjat planka (Tv 4). Dock behöver inte människor vara i kris, en riksdagskandidat kan också planka?

Vilket dårhus har dessa moderater plankat från?

157 personer har anmält att de skadat sig på de nya spärrarna mot 40 vid de gamla spärrarna. Och moderaterna prioriterar inte helt rätt, eller som det står:
"Stockholms rulltrappor och hissar har i år blivit felanmälda över 8.000 gånger och i SL:s delårsbokslut står ”förskjuts på grund av resursbrist” vid en rad underhållsåtgärder."

Vakna Svensson, ser ni inte att moderaterna sabbar Stockholm och gör likadant med Sverige

Artikel:
DN
Planka.nu

Följ ert samvete i sjukförsäkringsfrågan

En vädjan till den borgerliga alliansens riksdagsledamöter från Aktionsgruppen för de sjukförsäkrade. Angående oppositionens motion (länk längre ner), som ska upp 16/12.

-------------------------------------------
Allianspolitiker går samman med patientorganisationer, vårdpersonal och forskare i en vädjan till Alliansens riksdagsledamöter: rösta bort utförsäkringarna i sjukförsäkringen den 16 december!


Vi vädjar till de riksdagsledamöter i Allianspartierna som har gjort uppror mot den omänskliga sjukförsäkringspolitiken - visa att ni menar allvar! Rösta den 16 december för den motion som skyndsamt vill stoppa alla utförsäkringar enligt fasta tidsgränser och istället göra individuella bedömningar!

Ett bifall av motionen ger nytt hopp åt tiotusentals sjuka som behöver lång tid för att läka och återfå hälsa och arbetsförmåga. Det stoppar ett system som har förvärrat situationen för många som pga svår sjukdom eller sviter efter skador och funktionsnedsättningar är helt oförmögna till arbete. Följ ert samvete den 16 december och rösta för ett nödstopp av utförsäkringarna!

Vi vädjar också till er att på sikt ta ansvar för en hållbar sjukförsäkring och inte nöja er med kosmetiska förändringar. Det räcker inte att ”slipa av kanterna”, som ledarna för C, Fp och Kd säger sig vilja, eller titta på enstaka detaljer ”med förstoringsglas”, som socialförsäkringsminister Ulf Kristersson uttrycker det. Felet sitter inte i detaljer eller i att enstaka individer har kommit i kläm, som regeringen gör gällande. Felet sitter i själva systemet, som grundar sig på tron att så gott som alla sjuka klarar någon form av arbete.

Vi vädjar till er att stoppa det misslyckade experimentet att skicka dokumenterat svårt sjuka människor till Arbetsförmedlingen. Bara några ynkliga procent av dem som utförsäkrades vid årsskiftet har kommit i jobb på den reguljära arbetsmarknaden och över hälften av dem som skickades till Arbetsförmedlingen var i september tillbaka hos Försäkringskassan – oftast med ytterligare försämrad hälsa pga ekonomisk stress och oro för framtiden.

Experimentet har visat att det inte är Arbetsförmedlingen som kan lösa sjuka människors hälsoproblem, det är sjukvården. Sjukvårdens brister måste inventeras och lösas. Satsningar måste göras på adekvat, individuellt inriktad rehabilitering, även för idag eftersatta grupper. Det är den enda effektiva vägen tillbaka till hälsa och tillbaka till arbetsmarknaden!

Våga rösta för förslaget att stoppa de förgörande sjukförsäkringarna! Sjuka människor måste ha rätt att vara sjuka utan ständig oro för sin försörjning.

Oppositionens motion finns här

Gertie Gladnikoff
Aktionsgruppen för de sjukförsäkrades rätt

Gunilla Bring
Försäkringsmedicinska läkarkollegiet

Anna-Karin Eklund
ordförande Vårdförbundet

Thord Carlsson
ordförande HSO Västernorrland och kommunpolitiker KD i Sollefteå

Inger Efraimsson
fd ordförande Försäkringskassan

Lisa Forstenius
Riksföreningen för ME-patienter

Elisabeth Petersson
Centerpartist Tranemo kommun

Christer Hogstedt
Gemensam Välfärd Stockholm

Lars U Granberg
Riksförbundet Cystisk Fibros

Sören Selinder
Mun- & Halscancerförbundet

Eva Jorendal
Föreningen Stopp

Bert Magnusson och Bo Sonnsjö
Nackskadeförbundet

Göran Söderlund
rådgivare sjukförsäkringen
tidigare anställd på Försäkringskassan

Maria Werme
Nätverket Slussa

Parkinsonförbundet

Camilla Svenonius
Riksförbundet för hjälp åt narkotika- och läkemedelsberoende

Sune Edwardson
ordförande Svenska Ångestsyndromsällskapet

Stefan Sturesson
kommunpolitiker Kristdemokraterna Västerås

Förbundet Blödarsjuka i Sverige

Rune Blixt
Nätverket Utsatta Höjer Rösten

Jenny Fjell
läkare inom psykiatrin
Nätverket Resurs

Tomas Alsbro
whiplashinfo.se och skadeportalen.se

Ronny Mattsson
ordförande Föreningen Vänkraft

Bernth Olofsson
arbetsförmedlare sedan 35 år

Michael Carlén
Skadeförbundet RTP Västerås

Bengt Järhult
distriktsläkare

Brith Aspenlind
adjunkt, teol kand, Fri skribent

Gun Alm
ordförande Sveriges Fibromyalgiförbund

Uno Billmark
ordförande FUSIG

Ingemar Färm
Solidaritetsuppropet och ordförande i Svenska Migränförbundet

Töres Theorell
professor emeritus och stressforskare

Inge Sandin
ordförande Handikappföreningarna i Västmanland

Birgitta Mattsson
HSO Jönköpings län

Per-Olof Sjöö
GS - Facket för skogs-, trä- och grafisk bransch

Gäller inte kongressbeslut?

Fått till mig genom media och bloggare att Morgan (S) inte vill följa kongressbeslut angående FRA-lagen. Troligen baserat på senaste tidens händelse. Tycker att Peter Högberg säger det mesta.

Högbergsblogg:
I dagarna så kommer det kritik kring den förnyelse process som förs inom socialdemokratin med hänvisning till att det finns en massa bra politik fattat på kongressen Men hur länge och i vilka situationer gäller det?

Jag tillhör en av dem som påstår att vi måste ompröva våra politik. Den politiska grund som kongressen antog och som vi gick till val på var inte vinnande. Men tycker vi politiken är bra så ok, men då får vi leva på 20-30 procent. Jag är inte nöjd utan vill att socialdemokraterna även i fram tiden ska vara den ledande politiska kraften i samhället. Då måste vår politik, utan att rucka på våra grunder (Solidaritet, Frihet, Jämlikhet), ha en politik som är tydligt förankrad i folks vardag.

Det innebär inte att vi ska överge kongressens beslut innan nya beslut är tagna. Det är den resan som jag förespråkar och hoppas även partiledningen gör med tanke på tillsättandet av Kriskommissionen (KK). Konkret så innebär det att våra ledamöter i riksdag, kommun och landsting ska driva frågorna utifrån den plattform som kongressbesluten är. Innan nya finns så är det de gällande.

Att då som Morgan Johansson gå ut och öppet förespråka en annan linje är fel. Att ledande företrädare i socialdemokraterna så tydligt går ifrån är allvarligt ut flera synpunkter. Den viktigaste är signalen som skickas ner i partiet. Det är ok att skita i vad som beslutas på kongresser för jag tycker den hade fel. Problemet är att vakthunden det vill säga partisekreteraren sitter också i riksdagen och frågan är vad lojaliteten finns? Så ska ledamöter få besluta politiken utifrån dagsformen så går det åt helvete. Om vi den vägen ska gå så får vi ett parti i anarki och det ställer jag inte upp på.

Media: Ex, SvD, Ab, DN.
Bloggat: Johan Westerholm och Thomas Böhlmark och Tokmoderaten på ämnet.
Mer på NetRoots för progressiva bloggare.

Förklara för mig snälla!!

Vilken arbetsgivare skulle anställa Jan Gustafsson? Kanske något läkemedels eller forskningsföretag, men kanske inte som anställd utan som försökskanin.

Kan man neka jobb som försökskanin om arbetsförmedlingen har sådana förslag?

Hur sjuk ska man vara för att slippa blåslampan från Försäkringskassan och arbetsförmedlingen. Och varför, VARFÖR sitter vi, svenska folket med armarna i kors och inte bryr oss. Kanske max knyter näven i fickan och går vidare, eller?

Medborgare, vi måste visa att det fortfarande finns människovärde, att människor som är sjuka ska bedömas friska av behandlande läkare.

Nu är valet över, men engagera er och kämpa för människors RÄTT att få vara sjuk. Ett mer humant samhälle.

Ta nu Jan Gustafsson 43år.
”Jan Gustafsson, 43, är rullstolsburen och blind. Han genomgår 20 ­timmar dialys varje vecka i väntan på en ny njure. Nu tvingas han ut i arbetslivet.”
Aftonbladet


Ska det vara så här?

När ska regeringen reinfeldt förstå att människor inte statistik våndas, oroas och bara ignoreras. Arbetslinjen betyder arbeta eller mobbas av samhället

Hoppas du har hjärta och bryr dig.
Hjälpa kan du göra genom att ta del och berätta dessa människors öden. Du som är drabbad kan berätta om det som hänt för nätverket Resurs

Andra som skrivit om detta:
Martin
Alliansfritt Sverige

När ska regeringen vakna?!?!?

Under fyra år har inget gjorts för att verka för att de unga integreras i samhället. Unga får oftast liten hjälp och detta trots att kommuner anmält sig för att göra en satsning som SKL föreslagit, kallad "Gemensam ingång".

Regeringen har inte ens behagat svara.

Istället har regeringen (borgerlig om ni undrar) satsat på sänkta arbetsgivaravgifter vilket många tidningar, bloggar och till och med Riksrevisionen skrivit att det inte har någon effekt, för vilken arbetsgivare anställer för att det är lite billigt, om de inte behövs i produktionen?

En mycket bra artikel om detta finns på DagensArena.

Utdrag:
Allt fler unga går varken i skolan eller har ett jobb. De lever i ett utanförskap som riskerar att bli livslångt. De bollas de runt mellan åtgärder och myndigheter i ett cyniskt spel där ingen vill sitta med svartepetter. Och regeringen står passiv.

Sedan mitten av 2000-talet har gruppen ”Unga utanför” ökat kraftigt. 2008 hade uppemot 90 000 unga stått utanför både arbetsmarknaden och utbildningssystemet under mer än ett år.

SKL har länge föreslagit en satsning på vad de kallar en ”Gemensam ingång”, där man samlar ihop alla olika resurser och kan utforma individuellt anpassade åtgärder. En enkätundersökning visar att 90 procent av kommunerna är för en sådan lösning. I våras anmälde ett sextiotal kommuner att de ville vara med i ett försöksprojekt. Hittills har regeringen inte ens svarat.


Tyvärr har svenska väljare gett borgarna ett förnyat förtroende att sabba för ungdomarna i fyra år till, och med regeringens FAS 3 program så rycker man bort mattan helt för ungdomarna.

Annan läsning:
Fryshuset
Alliansfritt Sverige

Sveriges oskuld tagen


Vad är det som driver en människa att ta sitt och andras liv? Frustration, hopplöshet, ideologi eller tvång?

Som en Imam säger på Aftonbladet:
Enligt honom är fenomenet att blanda in våld i islam relativt nytt.
– Islam har varit emot sådant här hela tiden, det har inte funnits förrän de senaste 40, 50 åren.

Kanske han blev tvingad att göra detta, kanske han insåg att han blev vilseled och sprängde förtidigt för att minimera skadorna?

Jihad eller inte Jihad, enligt Koranen som Imamen säger är det inte förenligt att spränga oskyldiga människor. Stockholm är nu en stad i chock och världen gnuggar händer för nu kommer troligtvis Sveriges engagemang i hemliga fångtransporter och trupper till krigsområden öka. Oftast får sådana här sprängningar motsatt effekt, men vissa lärs sig visst aldrig

Vad som hänt och vad som är bakom detta kommer vi nog aldrig riktigt få veta. En sak är då säker att FRA-lagen inte hjälpt särskilt mycket.

Tankarna får gå till personens familj som måste må dåligt av detta.

Dags för POLITISK_STREJK.NU

Många har varnat för detta, men tyvärr lyssnade inte de svenska folket som röstade för fortsatt borgerligt styre och samma destruktiva väg som Försäkringskassan och A-kassan går.

Vi måste ändra på detta och det snabbt. Det går inte att svälta ut människor i arbete. Finns inte arbete så finns det inte. Och varför ska man anställa överbemanning i företagen. Nu i fas 3 (lite tyskt 40-tal språk) vill man tvinga ut arbetslösa att jobba för socialbidrag eller aktivitetsstöd. Arbetsgivaren får 5 000kr/anställd och månad.

Vad ska dessa göra på ett fabriksgolv?
Sopa så tar de arbete för andra (oftast städbolag). Producera är de bara i vägen om de inte behövs och inte får göra ett ordinarie jobb.

Detta mina vänner kommer att leda till ett överflöd av arbetskraft vilket regeringen vill för att hålla nere lönerna. De som har arbete kommer vara livrädda och kommer inte vara lika rörliga längre, vilket leder till en stelbent arbetsmarknad.

regeringen och svenskt näringsliv som är beställaren av detta kommer köra sönder svensk arbetsmarknad och inte inse detta förren det är försent.

Till er som har arbete och röstade på borgarna för att ni känner er små rika kan jag bara säga att ni gjort ett val som kommer påsikt försämra er anställning och lön. Så klaga inte på facket för att ni som röstade på borgarna har satt ett X antal käppar i hjulet för facket att agera.

Vi måste nu reagera!!
Vi måste få riksdag och regering att inse allvar.
Kanske dags för politisk strejk för att visa allvaret och tvinga regering och svensk näringsliv att ta sitt förnuft till fånga.

Kassorna är fyllda och nu om nått är det dags att visa folkets vilja.

Vi vill ha bra sjukförsäkring, där behandlande läkare bedömer om man är frisk eller inte.
Vi vill ha en bra A-kassa som är en försäkring och hjälp att hitta nytt arbete.
Vi vill ha bra arbetsmarknadsåtgärder som faktiskt hjälper individen till ett nytt arbete.
Vi vill ha respekt som individer av regeringen att INTE alla fuskar!!

Förslag plocka ut alla i en vecka politisk strejk och förmå helst ett omval.

Vi har fått nog av de som tar självmord för de får dåliga beslut från myndigheter.
Vi har fått nog av de fuskare som regeringen hjälper genom olika avdrag.
Vi har fått nog av jobbcoacher som tjänar pengar på andras olyckor utan att tillföra ett smack!!
Vi har fått nog av utförsäljning av våra gemensamma VÄLFÄRD
Vi har fått nog av en dålig försäkring för de som blir arbetslösa.
Vi har fått nog av passiviteten från regeringen.

Skulle vilja att diverse kongresser tar upp detta.
Orkar vi med att se våra medmänniskor som inte har arbete eller är sjuka att plågas än mer av sittande regering?

Sveriges radio
Alliansfritt Sverige
Dagbladet
Aftonbladet
DN

Företagarnas nya affärsidé att tjäna pengar på arbetslösa:SVT-klipp

--==Inlägget är för att väcka debatt==--

Vem är svensk egentligen?


Tänk vad sverigedemokraterna försöker vinkla till allt så det ska bli synd om dom. Nu finns det inte tillräckligt skydd för svenskar enligt sverigedemokraterna.

Varför svenskar inte finns med i lagen om hets mot folkgrupp är jag ingen expertis på. Och om det nu skulle vara så att det ska vara med så borde smålänningar och skåningar vara med. Framför allt gotlänningar borde stå högst upp eftersom en invandrare från annat land har nog det lättare att prata svenska så han/hon blir förstådd än en infödd gotlänning (tro mig har IRL exempel).

reinfeldts svar till sverigedemokratledare jimmie åkesson blev helt ok:
Ja, du ser. Snart åker jag ut ur landet också. Det är så här det blir med Sverigedemokraterna. Är man inte med dem så är man emot dem. Fattar man inte det här med "vi och dom" tillhör man "dom", och då ska man på olika sätt bekämpas och utpekas som felaktig.
- Det blir ett annat samhälle, det blir råare, tuffare och större spänningar. Överst sitter Jimmie Åkesson och berättar vilka som är "vi" och vilka som är "dom".

Vi kan ha våra åsikter men tillsammans måste vi stå enade mot de krafter som försöker splittra upp Sverige i grupper och sätta dem mot varandra. Dock har ju herr reinfeldt gjort Sverige råare och kallare och gjort att jimmie och hans gelikar frodas.

Så helt utan skuld är inte den borgerliga alliansen

Reinfeldt vill speeda på lånekarusellen

Det kan tyckas märkligt att ledare för länder är rätt lika när det kommer till ideologi och hur man hanterar de ekonomiskasystemen. George W Bush var en kille som tyckte om skattesänkningar och avreglerade det mesta inom den finansiella sektorn. En konsekvens av detta såg vi med Lehman borthers.

Lån på hus som inte kunde betalas tillbaka. Har ofta visat skrämande likheter med Sverige och USA. Det finns mycket bra saker i USA, dock verkar denna regering hämta sådant som gått och är snett i USA, allt för att gå en väg som kantas av anhängare till ett trasigt skyddsnät för att göra Sverige till ett "Lågprismarknad" för företag genom att medverka till att dumpa människors rättigheter och lön.

Nu kan man göra detta lite snabbare genom att människor tar lån på sina hus. Gärna många lån. (lite USA varning). reinfeldt gör det inte bättre genom att offentligt säga att det finns ingen bostadsbubbla, men ska följa utvecklingen!!!

Vad ska han säga när det går fel och flera står med huslån som de inte kan betala?

Vad var det reinfeldt sa innan valet?
Att han var en ansvarig politiker och den som kunde sköta svensk ekonomi.

Jag hoppas verkligen att jag har fel, eftersom jag vill inte att Sverige ska gå ner mer i låglöneträsket och ett socialnät för människor med maskor stora som bilar, så bara några få fastnar. Sedan kommer kds förslag att rika ska kunna dra av allmosor i skatten. Ge mig STYRKA

DN Varnar:
DN

Socialdemokraterna i vågmästarroll

Kanske låter lite konstigt med rubriken, men om man tänker att moderaterna har trots att Mona räckte ut handen för samarbete i frågor, aldrig bejakat detta.

Självgodheten hos reinfeldt är total. Lite diktaturvarning. reinfeldt vill bestämma och andra ska lyda. Nu bar det sig inte bättre åt än att Svenska folkets röst var tydlig när det gällde samarbete med sd. Alla partier sa nu att de inte kunde tänka sig att alliera sig med sd. Så regeringen med reinfeldt i spetsen föreslår massa saker och blir förvånade när S, MP och V kommer med andra förslag. Mer förvånade blir reinfeldt när sd väljer att stödja S, MP och V. Detta trots att sd ville spara ännu mer på Regeringskansliet.

Alltså reinfeldt, så kunde ni gjort upp med Socialdemokraterna om ni nu vill ha igenom saker utan att förlita er på sd. Och om nu sd lägger ett förslag som är närmre Socialdemokraternas än regeringen, så rent logiskt så borde sd rösta på S, MP och V.
Beskyll inte Socialdemokraterna att samarbeta med Sverigedemokraterna

Så skärp dig reinfeldt och börja ta ansvar för Sverige istället. Dags att krypa upp ur sandlådan.

Källor:
DI
DN
Aftonbladet
Expressen
SvD

Samma maffiametoder i USA som Ryssland

Wikileaks är som sagt på tapeten. Vad som är rätt eller fel i ett pågående brottsmål mot grundaren av Wikileaks vill eller kan jag inte spekulera i.

Dock är jag mer oroad över utvecklingen hur stater agerar som de gör, och inte minst hur företag lyder. Kan det vara så att de räknar med att få lite cashback?

Ryssland kommer vi ihåg när dom pressar andra stater som inte lydder med gasbolaget Gasprom genom att strypa lite på gasen för att tvinga andra stater till underkastelse. Gasprom är alltså ett verktyg för att tvinga sig till uppgörelser.

USA som nu vill åt Wikileaks gör allt för att försvåra en organisations existens. Detta genom att be företag som VISA, Mastercard, Paypal att strypa Wikileaks tillgångar och intäkter. är detta ett bra sätt att visa sig som friheternas och möjligheternas land. Hur är det med transparensen i USA. Vilken bild vill USA ge världen?

Källor:
DN
DI
Aftonbladet
SvD

Ta debatten med SD genom fakta

Sverige behöver en annan vinkling i debatten med sverigedemokraterna. sd håller hela tiden fram invandringen som en av orsakerna till mycket. sverigedemokraterna kanske borde läsa denna forskares rapport och ta det till sig. Dags att flytta upp debatten en nivån så sverigedemokraternas bästa argument för att rekrytera fler till sverigedemokraterna försvinner och deras påverkan i riksdagen också försvinner 2014.

Europaportalen rapporterar idag om en fransk studie kring invandringens kostnader. Invandring påverkar knappt länders ekonomi sett över tid. Det säger den franska forskaren Xavier Chojnicki, och hänvisar både till den studie han själv nyligen presenterat och liknande undersökningar i andra västländer.

Som kostnader för invandring har räknats bland annat pensioner, sjukvård, socialförsäkringar och utbildning. Till intäkterna räknas olika skatter, sociala avgifter och konsumtion. Resultaten visar på plus i statskassan med mellan 37 och 114 miljarder kronor, men Chojnicki själv är noga med att påpeka att summan skulle kunna bli helt annorlunda ett annat år.

Xavier Chojnicki nämner att USA gjort flera liknande undersökningar, men också Tyskland, Österrike och Spanien. Enligt honom kommer de alla fram till mer eller mindre liknande slutsatser, nämligen att den ekonomiska effekten sett över längre tid är mer eller mindre neutral.

Debatten lär inte sluta med dessa slutsatser. Dock är de intressanta för att de
skapar en mer realistisk bild kring denna fråga.

Inlägget skrivet med hjälp från: Göran

Fler som skrivit om denna fråga: Norrblogg

Alliansens våta dröm

Beatrice Ask hävdar bestämt att det inte är som det ser ut. Men Sverige har gett efter för påtryckningar för, så varför inte acceptera detta?
U.S.A. ett land av frihet. Fritt att välja själv att betala en försäkring som täcker upp om du blir sjuk.

Jaså, det finns arbetslösa och fattiga som inte kan "välja" att betala försäkringar.

Ett land som den borgerliga alliansen lovordar och på fyra år kommit allt närmare när det gäller övervakning och få till massarbetslöshet som dumpar lönebildningen på arbetsmarknaden. Ivrigt påhejade av Svenskt Näringsliv och alla andra skattedrabbade höginkomsttagare som värnar om sin "frihet" att inte betala skatt till de som hjälpt dem att nå sin framgång. Skulle inte borgarnas favoland få som de vill . . . jo.

Den borgerliga majoriteten fick igenom IPRED, FRA-lagen om kontroll och utlämnande av ip-adresser det var också i U.S.A.s ledband, eller rent av värre. De stora företagen som hostade lite.

Nu när Wikileaks är i ropet så kommer lite fram, men vad jag reagerar på är arrogansen som Beatrice Ask viftar bort detta som något obetydligt.
"Den amerikanska ambassaden talar om att frågan om fildelning är känslig i Sverige, men att det har varit ett bra samarbete bakom kulisserna.

Men justitieminister Beatrice Ask (M) tycker inte att Sverige har gått i USA:s ledband i frågan."


Wikileaksoch deras metoder är kanske inte det allra bästa, men de visar på bristen av förmåga att be om ursäkt eller ta ansvar för sina handlingar.

Snart kommer nog avslöjande om sverigedemokraternas spel för att "verka" oberoende och frånstötta, till att ha hemliga samtal med borgarna.

DN
SvD
Expressen
Aftonbladet
SVT

Känn er lurade alliansvänner

Helt otroligt. Det många visste men som inte kom fram i debatten. Nu kommer det som vi vet gäller för sittande allians regeringen. Det är mer regel än undantag att kd bryter vallöften. Men nu var ju alla allianspartier med på noterna, men det går inte ändå.

Lite hämtat från Alliansfritt Sverige:

Alliansen kommer att höja skatten rejält på diesel från och med årsskiftet, vilket kommer innebär ökade kostnader för alla de bilägare som har en dieselbil, visar en promemoria från Riksdagens Utredningstjänst.

I valrörelsen deklarerade alliansens fyra partiledare tydligt var man stod:
”Vi höjer inte bensinskatten under kommande mandatperiod. Det innebär att inga tillkommande aktiva bensinskattehöjningar kommer att genomföras.”

Det berättades om människor i landsbygdsområden som skulle drabbas vid en sådan höjning:
”Vänsterpartiernas förslag till bensinskattehöjning innebär ett hårt slag mot stora delar av Sverige och svensk ekonomi. […] Bensinskatten slår också hårdare mot människor med mindre marginaler. Särskilt drabbas människor i glesbygd, barnfamiljer och pensionärer. Pensionärer får heller inte del av eventuella förändringar av reseavdraget. Företagare som är i behov av bilen tillhör också de som drabbas extra hårt.”


Finansminister Anders Borg (M) gick till och med så långt som att hävda att de rödgrönas föreslagna bensinskattehöjning på 49 öre litern ”kommer att kosta tusentals jobb”. Väljarkåren fick ett tydligt intryck av att dessa tusentals jobb skulle värnas och att bränslepriserna skulle lämnas oförändrade. Men det gällde bara bensin - inte diesel.

Enligt Riksdagens Utredningstjänst (Dnr 2010:1657) kommer en inte oansenlig höjning av dieselskatten träda i kraft efter årsskiftet:
”Förslaget var att höja energiskatten med 20 öre den 1 januari 2011 och en andra höjning med 20 öre den 1 januari 2013. I konsumentledet motsvarar det 25 resp. 50 öre eftersom mervärdesskatt utgår. Nämnas kan att förslaget växlas delvis mot en lägre fordonsskatt för diesel drivna bilar.”

Varannan ny bil som säljs i Sverige är en dieselbil, vilket gör det till den vanligaste bränsletypen bland nyproducerade bilar. Dessa innefattades tydligen inte i det borgerliga vallöftet, framgår det nu.

Vad alliansen inte berättade när de reste land och rike runt och försäkrade väljarna om oförändrade bilbränsleskatter var att beslutet om höjd dieselskatt redan var fattat - det klubbades i riksdagen för ett år sedan vilket innebar att alliansen hela tiden visste att höjningen var på väg."

Listan: Tv-program som påverkar

Vad definierar ett bra tv-program? Något som säljer, kanske inte vore helt otippat, men det måste ju vara program som påverkar människors attityd kring samhället som ger både klirr i kassan hos företag och skrupelfria människor. Även påverkar människor i deras tänk hur arbetare ska vara och tänka.

Blunda och tänk STORT. Kan du föreställa dig hur ett sådant program kan vara, eller rent av finns. Och med denna lista ska jag göra dig medveten om faran, där grunden läggs tidigt för att få själviska individer som inte tänker på andra eller miljön. Vi kanske kan kalla det "borgarprogram".

På plats fem:
Robinsson som alltid kan man sälla sig till kören som började sedan Robinsson började. Så vi vet att det påverkar barn och vuxnas beteende med att rösta ut varandra och spela rävspel, som man gör i Robinsson. Grupper och allianser i all ära, det är individen som Robinsson spelar på.
På plats fyra:
Ullared ett program som gjort för den som har för mycket fritid och pengar. Med Ullared försöker man trivalisera på kapitalismen i högform. Företag som marknadsför sig som ett företag med lågpris, men har av egen erfarenhet och andras berättelser fått till mig att det kan till o med vara billigare att handla på närmaste ICA än på Ullared.
På plats tre:
Lyxällan en show som visar vad som händer om man litar blint på kapitalister och banker, men även visar att svensken har en tendens att ta för lätt på livet och ansvar. Gör ju inte det bättre av att är man riktigt fel ute i marknadsekonomins Sverige så kan man få vara med i Lyxfällan, alltså på tv och gråta ut och försöka få något medkännande i sitt misslyckande. Alltså är Lyxfällan ett tv-program som raljerar över människors brister i offentligheten. Brister tolereras inte och hängs ut i lyxfällan som ett varnande exempel.
På plats två:
Djungelhjul Varför har man satt hjul på djuren och låter dom köra i djungeln på vägar, och gör vatten, gyttja och annat till hinder för att "rulla" fram. Jo i Djungelhjul lär man barnen att djungeln utgör ett hinder för att alla kan leka med bilar och därmed vill man ändra på barnens attityd så man kan fortsätta skövla i framtiden. Djuren finns på Zoo.

Så på första plats:
Special agent Oso ett program som Toyota ligger bakom och därmed resten av de producerande företagen som gått tillbaka till gamla Henry Ford och Taylorismen. Där kontentan av allt handlar om att göra det så enkelt och övervakat så den anställde inte ska behöva tänka. Genom att driva den nya Taylorismen har man lyckats få arbetslöshet på en högre nivå och tack vare den borgerliga alliansens "skamgrepp" på socialförsäkringen lyckats med att översålla arbetsmarknaden och deras plan att halvera reservationslönen från 16k till 8k har fungerat. Tack vare Special agent Oso så lär sig barnen att man ska göra allt på ett standardiserat, optimerat och enkelt sätt. De har till o med lyckats sätta tidspress på stackars Oso.

Denna lista är ett försök att få dig som läser detta att förstå att vi påverkas. Detta är mina tankar och funderingar kring tv-program och dess inverkan i samhället. Naturligtvis kan min uppfattning ändras av andras argumentationer och inlägg i debatten.

Tidning som ser tv-programens fram fart:
DN

Vilka makter tjänar Hägglund?


Staten ska sluta tjäna medborgarna. Företagen, de rika och alliansen som styr Sverige säljer ut Sverige och våra tillgångar,samt dränerar finanserna. Allt i den "fria marknadens" tecken. Skäms alliansen med kd i fronten!

Eller som Göran Johansson skriver:
Sveriges Television rapporterar idag om Göran Hägglunds bidrag till de privata apoteken. Bidraget innebär att apoteken får tio kronor från staten för varje förpackning med läkemedelskopior. Detta bidrag kommer att kosta oss skattebetalare 500 miljoner kronor. Göran Hägglund säger
"Idén med det här är att skapa ett sätt för företagen att etablera sig på marknaden och att kunna fungera där."

Enligt Göran Hägglund fanns det risk för att ingen ville köpa apoteken när de privatiserades.

Med andra ord ville regeringen garantera att det skulle bli en god affär för de privata aktörerna. Skattebetalarna betalar privatiseringen av apoteken på två sätt. Först genom skatten. Sedan genom högre priser för att finansiera köpesumman av apoteksbutikerna.
-----------------------------------------------------
Nästa gång vänner, rösta efter ideologi, inte popularitet.

SD förlorar namntvist

sverigedemokraterna vill hävda skydd för sitt namn vilket inte stiftelsen som har hand om .SE domänerna gör, Stiftelsen för internetinfrastruktur slår också fast detta efter ett försök av sd att få tillgång till den sida som publicerade runt 6000 namn som varit i kontakt med sd. Läs mer i DN-artikel

Majblomseffekten

Åkte till den stora staden Stockholm i dag, för att träffa människor med empati och förståelse för vad som händer i Sverige, och som bryr sig. På vägen till träffen köpte jag en tidning som jag hört om. "Situation Stockholm". En tidning som bl.a. hemlösa säljer för att få inkomst och hjälpa till med att sprida tidningen, som bl.a. tar upp problem som finns i samhället.

Hemlösa och bl.a. barnfattigdom har ökat med 10 000st under de senaste fyra åren. Nu vänder sig desperata föräldrar till majblomman i ett försök att ge sina barn en glimt av vänlighet, givmildhet och fantasi vid juletid.

Majblomseffekt = en nedmontering av välfärd som gör föräldrar till barn desperata och griper efter alla halmstrån som finns för att göra något för sitt barn.


Hur har det kunnat gå så långt?
Och varför reagerar inte "svensson" över nedmonteringen i välfärden?

Många ser inte sambanden när de röstar.
I kommunen röstar många på S för att skola, vård och omsorg kan socialdemokraterna. I landstingen röstar man på Socialdemokraterna för att de vet att S vill ha jämlik vård och alla ska ha råd. Sedan röstar man på den borgerliga alliansen som ger bl.a. bidrag till kommuner o landsting och kan komma med dumheter som försvårar det lokala arbetet. Varför "svensson"?

Vakna!